Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Starý chudák Horváth nastoupil v divizi: Oblékl dres po nemocném kamarádovi Čišovském!

Autor: ps, geb

Letí to! Už jsou to tři roky, kdy fotbalista Pavel Horváth (42) naposledy válel v ostrém mistráku za Plzeň. O víkendu se oblékl barvy divizního týmu Olympie Březová a dres po nemocném kamarádovi Mariánu Čišovském.

Obul kopačky, černo-žlutý pruhovaný dres a v pěkném počasí si na fotbalovém trávníku střihnul ostrý špíl. A bylo znát, že Horváth nemá natrénováno. Po několika sprintech ho rekordní návštěva v malé vesničce na západě Čech (710 diváků) viděla vydýchávat v předklonu.

„Byl jsem do zápasu zažranej, ale od 75. minuty jsem cítil únavu. Byly tam ovšem dvě střely, které mohly skončit gólem,“ popisoval průběh zápasu svýma očima. I když se rád zase dostal na hřiště, myslel také na svého kamaráda Čišovského , jenž statečně bojuje s krutou nemocí ALS.

„Desítku jsem si nevzal proto, že už ji v Březové někdo má. Tak jsem psal Mariánovi, jestli si můžu vzít jeho číslo. Byl rád. Hrál jsem také za něj,“ přikyvoval bývalý plzeňský záložník a trenér. Z vítězství se radovat nemohl, Doubravka si odvezla tři body (1:3).

Uvidíme Pavla ještě v akci, nebo to bylo jen náhodné divizní vyběhání? „Pokud lidi láká, jak běhám na hřišti já, starý chudák, proč to neudělat znova?“

Horváth v akci v Březové.
Horváth v akci v Březové.

Hašek, Horváth či Straka. Hvězdy podpořily Čišovského a boj s ALS
Video se připravuje ...