Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Švancara a Šmicer rozebírali veterány z Plzně. Zvládnou ještě Ligu mistrů?

Autor: pv

Už jim není dvacet a blíží se k hranici odchodu do fotbalového důchodu. Zkušení veteráni Plzně jako je David Limberský, Marek Bakoš nebo Milan Petržela ještě na odchod z Viktorky nepomýšlejí a chtějí si v milovaném klubu zahrát příští rok Ligu mistrů. Vladimír Šmicer a Petr Švancara v talk show Tiki-Taka na O2 TV Sport rozebírali, jestli na to ještě tihle hráči mají.

Vítězství v lize mají na dosah a stejně tak i šanci zahrát si po delší době znovu Ligu mistrů. Ze současného kádru Plzně je hned osm hráčů výrazně nad 30 let. Což by mohl být problém pro zápasy v nejprestižnější klubové soutěži. Mají ji příští sezonu dostat šanci miláčci tribun ze Štruncových sadů?

„Netajím se tím, že už několik let jsem příznivec toho, co v Plzni předvádí. Baví mě v lize i v evropských pohárech. Ti hráči jako Limberský, Petržela, Bakoš, Kolář a další dokazují, že se jim ty smlouvy mají znovu prodlužovat. Pokud jste hoši dobří, tak to pojďme podepsat. Pokud ne a ti mladší jsou lepší, tak to nepodepíšeme,“ řekl bývalý útočník Petr Švancara, kterému se líbí i klubová soudržnost.

Plzeň nás baví, hráčů jako Limberský nebo Petržela by se zbavovat neměla, říká Švancara
Video se připravuje ...

„Plzeň neskutečně táhne za jeden provaz. Teď samozřejmě mají horší období, ale stále vedou ligu a třeba ten podzim, co předváděli, to bylo neskutečný. Táhnou to ti zkušení hráči. Když na to mají, tak proč ne,“ upozornil Švancara a dodal, že jsou i inspirací pro mladší spoluhráče.

„Na podzim byli ti starší hráči oporami, ale na jaře je to jiná písnička. Vědí, že si tu smlouvu musí zasloužit, že hrají sami za sebe. Nekoukal bych na věk. Je to jen o tom výkonu,“ tvrdil vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.