Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

První FOTO Rosolové po porodu. Stál jsem tam jako opařený, přiznal Helcelet

Autor: mba, sjs

Na vlastní oči viděl zázrak zrození. Český reprezentant v desetiboji Adam Sebastian Helcelet (26) se stal ve čtvrtek otcem. Jeho snoubenka Denisa Rosolová (31) mu porodila dceru Evelin. Helcelet prozradil, jak porod probíhal.

Je to pořádný kousek. Malá Evelin Helceletová měřila po narození 52 centimetrů a vážila skoro čtyři kilogramy. Její tatínek Adam Sebastian byl se statečnou maminkou Denisou přímo na porodním sále. Šťastná maminka se pochlubila den poté také první fotografií.

„Byl to životní zážitek, zcela nesrovnatelný s ničím, co člověk může třeba ve sportu zažít. Nic není víc, úplně jiný level emocí, byl jsem úplně hotovej. Nevěděl jsem vůbec, co čekat, pak jsem tam stál jako opařený a jen koukal na profesora Pařízka, jak s naprostým klidem porod vede. Je to frajer, jak měl vše pod absolutní kontrolou,“ vypověděl Helcelet a prozradil, jak přišli se snoubenkou na jméno Evelin.

„Byl to můj nápad a Denče se líbil. To jméno měli vybrané pro holčičku už naši, ale narodil jsem se jim já. Ve 42 letech, takže na ségru už pak nedošlo... A bude pěkně Helceletová, za dob národního obrození o to přechylování jmen přece nebojovali Češi jen tak pro nic za nic!“ upozornil desetibojař, který ještě nestihl dcerku řádně zapít. 

„Oslavit malou nebyl vůbec prostor, v pátek mě čekal trénink, o víkendu extraliga, další víkend důležitý desetiboj v Götzisu... Byl jsem navíc úplně vyřízenej, a to jsem vedle Denči těch osm hodin, co jsme v porodnici od příjezdu do narození strávili, jen postával. Vůbec si nedokážu představit, jak unavená musela být ona! Já zvládl jen večeři a musel jsem na kutě,“ řekl Helcelet s tím, že po sezoně na Evelinku důkladně připije.

Denisa Rosolová s dcerkou Evelin
Denisa Rosolová s dcerkou Evelin

Témata:  dítěatletikadceraporodrosolováhelceletVIPsport