18. května 2018 • 15:51

Hejnová a dítě? Téma to je, ale vydržím po Tokiu, řekla atletka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Denisa Rosolová se svým partnerem Adamem Sebastianem Helceletem přivítala na svět dceru Evelin, její dlouholetá soupeřka na trati 400 metrů překážek Zuzana Hejnová ještě mateřské povinnosti odloží. „Vydržím po Tokiu,“ říká Hejnová s odkazem na olympijské hry v roce 2020.



Po loňském čtvrtém místě na mistrovství světa v Londýně si Hejnová ještě nebyla jistá o délce své sportovní kariéry. Dnes je ale všechno jinak. Touhu po miminku nepopírá, rozhodla se ale pokračovat dál v atletice.

„Téma to samozřejmě je, ale ještě vydržím po Tokiu a potom už se budu věnovat jenom soukromým záležitostem. Ještě mě to furt baví a mám pocit, že mi to jde. Byla by škoda to teď přerušovat,“ řekla Hejnová na dnešní tiskovce ke startu nové sezony.

V letech 2013 a 2015 Hejnová vyhrála mistrovství světa, v posledních dvou sezonách ji pak trápily zdravotní problémy. Letos kvůli drobným potížím s lýtkem vynechala halu, ale na startu letního závodního období je připravená. A olympiáda v Tokiu je najednou jen dva roky vzdálená.

„Před dvěma lety jste se mě ptali, jestli mám olympiádu v plánu olympiádu v plánu, teď si říkám, že by možná byla škoda to zabalit. V Japonsku jsem byla, mám to tam strašně ráda. Už jenom z tohohle důvodu bych tam ráda jela,“ říká Hejnová. „Je to fakt blízko. Nechce se mi ještě končit a končit rok před olympiádou je podle mě taky blbost. Pořád mě to baví. Uteče to jako voda a ještě bych ráda na svou čtvrtou olympiádu.“

Hejnová už sezonu zahájila závodem na 300 metrů překážek v Sušici, v sobotu poběží na Julisce v rámci extraligy hladkou čtvrtku. Ostrý start ji čeká příští sobotu v Eugene, kde se na mítinku Diamantové ligy střetne se silnou konkurencí v čele s olympijskou šampionkou Dalilah Muhammadovou.

„Bude to první start v poměrně nabité konkurenci. Mám nervy, ale věřím, že jsem dobře připravená,“ říká Hejnová.

Šampionka se věnuje také svému blogu o jídle Zdravě bez překážek, na kterém spolupracuje s food blogerkou Andy Pavelcovou. Dnes před novináři spolu s výživovou specialistkou Kateřinou Šimkovou umíchala smoothie z avokáda.

„Já vždycky zmixuju, co se dá. Vždycky do toho dám nějaký kus zeleniny. Jednak je to zdravé, jednak to tomu dodá jinou chuť. Vždycky je dobré, když tam člověk dá ovoce, které mu chutná,“ usmívá se Hejnová. „Blog jsme daly dohromady s Andy. Jako profesionální sportovkyně vím, že je třeba se zamyslet, co člověk do těla dává. Řekly jsme si, že založíme blog Zdravě bez překážek, jak se zdravě stravovat. Myslím, že to má úspěch.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud