Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Smrt našel v Česku! Trenér slovenských fotbalistů (†48) skočil pod vlak

Autor: pv

Nejhorší scénář se naplnil. Trenér slovenské fotbalové reprezentace do 18 let Milan Malatinský (†48) byl od 10. května nezvěstný a nyní se našlo v Česku jeho tělo u železniční trati. Kouč si vzal život, když s ním Slovenský fotbalový svaz nechtěl prodloužit smlouvu.

Byl to dlouholetý oblíbený trenér juniorských reprezentantů. Malatinský uměl pracovat s mladými hráči a dotáhl to až k reprezentačním výběrům, kde také odváděl skvělou práci. Vždyť na posledním turnaji v Senici Slovakia Cupu se jeho svěřenci dostali do finále proti stejně starým Čechům a vyhráli 1:0. U toho už ale jejich kouč nebyl.

Před finále opustil tým a záhadně zmizel. Mohly za to prý jeho neshody s nejvyšším vedením slovenského fotbalu. „Trenér Milan Malatinský porušil podmínky smlouvy se Slovenským fotbalovým svazem, a proto nevedl reprezentaci do 18 let ve finále Slovakia Cupu. Smlouva trenérovi Malatinskému končí 31. května a o jejím prodlouženi či neprodloužení rozhodne Výkonný výbor na svém nejbližším zasedání,“ stálo v prohlášení Slovenského fotbalového svazu. Co se přesně stalo, nechtěl nikdo prozradit.

Pravděpodobně na popud této události Malatinský zmizel a bylo po něm vyhlášeno pátrání. O šest dní později došlo k tragédii.

„Ve středu 16. května v 6.21 hodin jsme přijali oznámení o tragické události. Projíždějící vlak ve směru z Podivína na Břeclav srazil muže. Podle prvotních informací muž vstoupil do kolejiště a před přijíždějící soupravu a nereagoval ani na to, když strojvedoucí spustil zvukové výstražné znamení. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla ve zprávě Policie České republiky.

Po Malatinském zůstala manželka Taťána a děti z prvního manželství. Jako fotbalista působil ve Spartaku Trnava, Interu Bratislava, Dukle Bánské Bystrici a zahrál si i Pohár UEFA. Jeho strýcem byl slavný slovenský fotbalista Anton Malatinský.