Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zemřel světový fotograf Jiří Vojzola (†68). Serenu nepráskl, když švindlovala

Autor: Tomáš Pokorný

Zásoba jeho atraktivních historek ze světa profesionálního sportu a zvláště pak tenisu by vydala na hodně tučnou knihu. Bohužel, Jiří Vojzola (†68) už ji nenapíše.

Světovými odborníky i samotnými sportovci uznávaný fotograf, který byl dlouhá léta i spolupracovníkem deníku Blesk, náhle zemřel. Zůstane po něm nepřeberné množství nádherných snímků a řada vzpomínek.

Rodák z Přerova uměl tenis a další sporty nejen skvěle fotit, ale taky o nich báječně vyprávěl. Na okruhu ATP a WTA se pohyboval 31 let, jen na Australian Open byl letos poosmnácté! Nejraději fotil Serenu Williams.

„Dává najevo velké emoce a její muskulatura je na snímcích taky velmi zajímavá,“ vysvětloval. „Jednou jsem ji přistihl, jak švindluje. Mám její fotku, na níž si zahalená pod ručníkem čte tahák. Její otec tehdy z tribuny pokřikoval čísla. A mně docvaklo, že jí hlásí čísla stránek, na kterých má hledat rady. Nepovolený koučing...“

Milovník golfu a nadšený cestovatel, který si vyměňoval zážitky z dovolených s Rogerem Federerem, takhle mohl povídat donekonečna. Posluchači někde tam nahoře se mají na co těšit!

Jirko, děkujeme Ti za všechno. Dodatečně i za Serenu, že jsi ji tenkrát neprásknul...

Zemřel světový fotograf Jiří Vojzola (†68).
Zemřel světový fotograf Jiří Vojzola (†68).