Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hnus jako Straka! Fanoušci nemohou vystát sparťana ve službách Slavie

Autor: bch

Tohle je dno… Zřejmě takto někteří fanoušci pražské Slavie stále reagují na fakt, že za hokejový klub hraje v sešívaném dresu sparťan. Brankář David Honzík, který hraje za největšího městského rivala, má totiž vyřízené střídavé starty v Edenu. Pětadvacetiletý gólman ale již ze svého „zvláštního“ angažmá nedělá vědu, dokonce je znát, že i řada příznivců pražských mužstev se s tím již nejspíš smířila. Skalní fandové to ale stále nedokážou vstřebat. Několik z nich dokázala na sociálních sítích pořádně rozohnit fotka, na které Honzík chytá v slavistickém dresu a má na sobě sparťanskou helmu.

„Na hokejové Slavii se asi někdo zbláznil,“ reagoval jeden z fanoušků sešívaných na snímek brankáře s přilbou s rudým "S" v červenobílém trikotu, na který upozornil na twitteru uživatel Horis 1892. V dalších komentářích si slavisté rovněž nebrali servítky.

Sparťan ve službách sešívaných je pro rozčarované fandy hnusem či naprostou dekadencí. Honzíka dokonce přirovnali k Františkovi Strakovi , bývalému hráči fotbalové Sparty, který po skončení kariéry vedl jako trenér Letenské. Později však trénoval i ve Slavii a tím si proti sobě poštval mnoho sparťanských fanoušků.

Gólman Pražanů měl střídavé starty za sešívané vyřízené již v minulé sezoně a podle jeho slov se to neobešlo bez odezvy v kabině Sparty. „Před rokem jsem se setkal s rýpáním. Moje reakce byla ale trošku vážnější. Nenechal jsem si to líbit,“ přiznal Honzík v rozhovoru pro iSport.cz. Nyní ho však prý spoluhráči podporují. „Nyní se kluci zajímají, jak jsme hráli a jak mi to šlo. Přejí mi, abych chytal, za což jsem rád. S rýpáním už dali pokoj,“ smál se.

Pro větší vytížení má sparťanský brankář David Honzík vyřízené střídavé starty u největšího městského rivala ze Slavie
Pro větší vytížení má sparťanský brankář David Honzík vyřízené střídavé starty u největšího městského rivala ze Slavie

S rozporuplnými reakcemi fanoušků se Honzík také setkal, ale nebere je nijak vážně. "Nebudu lhát, je to divný. Nepochybuji o tom, že se stále najdou lidé, kteří takovou představu nedokážou skousnout. Řekněme si to ale narovinu. Slavie nehraje extraligu už skoro čtvrtým rokem. Každý to nejspíš cítí jinak, ale já si osobně myslím, že tím pražská rivalita z hokeje postupně vyprchává. Tím nechci říct, že tam žádná není. Rivalita bude vždycky," ujišťoval. „Nicméně já potřebuji chytat co nejvíc. Že jde o Slavii, to už nějak neřeším,“ prozradil rodák z Milevska.

Naštvaným slavistům, pro které zůstává Honzík velkým trnem v oku, však nejspíš uniká fakt, že se sparťanským gólmanem v brance se dokázala výrazně omlazená Slavie herně zvednout. Parťák Matěje Machovského , jedničky Sparty vychytal sešívaným tři vítězství ze čtyř zápasů.