5. října 2018 • 22:27

SESTŘIHY: Hradec zdolal Kometu a je první. Litvínov ztratil neporazitelnost

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Po šesti vítězstvím v řadě přišel první pád. Litvínovští hokejisté pohráli vůbec poprvé v sezoně. Doposud suverénní severočeské mužstvo dokázali porazit třinečtí Oceláři 2:0. Bez jediného vítězství nadále zůstává Chomutov. Ani finský útočník Masi Marjamäki, nová posila nezabránil domácí prohře 2:3 s Vítkovicemi. Těsnou výhru 3:2 si připsal Liberec v Karlových Varech. Pardubice prohrály po třech vítězství v řadě na ledě Mladé Boleslavi 2:4. Plzeň vybojovala vítězství 5:3 ve Zlíně. Hradec Králové válí. Výhrou 4:2 nad mistrovskou Kometou si připsal sedmý triumf v řadě a posunul se na první místo tabulky. Sparta porazila Olomouc na jejím hřišti 4:2.



Finská posila k první výhře Pirátů nepomohla

K úspěchu, jež by vylepšil bídnou bilanci Severočechů, zatím nevedl ani příchod ofenzivní posily z Finska Masiho Marjamäkiho. Dalším oživením pro útok Pirátů bude zkušený Radek Duda, jenž začal sezonu v Benátkách nad Jizerou. Dnes ale ještě nehrál, v Chomutově se má hlásit až v sobotu.

Utkání mezi tabulkově vzdálenými soupeři začalo z obou stran aktivně, první větší možnost měli Piráti, kteří i přes několik šancí přesilovku nevyužili. Vítkovice hrozily z rychlých protiútoků, v jednom byl na konci akce Lev, jehož vychytal Lukeš. Ten už ale nestačil na úplně osamoceného Tybora, na něhož do konce dějství navázal ještě Zdráhal střelou z dálky.

"Po první třetině jsme si něco řekli a předváděli ještě soustředěnější hokej. Hráli jsme do těla a začali nutit Vítkovice k chybám. Z toho pramenily i všechny šance ve druhé třetině včetně mého gólu. Začátek zase zápas hodně ovlivnil, prohrávali jsme 0:2 a dostali nešťastný třetí gól z malinkaté chybičky při střídaní," řekl chomutovský útočník Ivan Huml.

Od začátku druhé třetiny si šli Chomutovští pro snížení, což vyústilo pouze v tlak a nepotrestaný faul hostů, kteří před polovinou střetnutí udeřili potřetí - Schleiss se prosadil ranou do horního rohu. Zbytek druhé části byl v režii Chomutova.

"Byla to pro mě dost kuriózní branka, jelikož to bylo moje první oslabení v sezoně. Bekovi přeskočil puk hokejku a já jsem mu do toho ještě píchl. Byl v jízdě vzad, takže to měl hodně těžké, a já už jsem jenom musel proměnit samostatný únik. Jsem rád, že jsem se konečně trefil," uvedl forvard Jan Stránský.

Chomutov - Vítkovice: Gól v oslabení. Stránský dostal puk za Bartošáka, 2:3
Video se připravuje ...

Rychlou odpověď našel Huml, na něhož ve vlastním oslabení navázal ještě Stránský. Rázem vedli Ostravané jen o gól a zápas byl znovu otevřený. Vyrovnat mohl Dlouhý, který neproměnil samostatný únik. Po oddechovém času Vítkovic měl šanci ještě Růžička, jenž minul úplně prázdnou branku.

"Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, chybělo nám ve třetí části trochu štěstíčka, protože jsme měli hodně šancí. Škoda, že jsme ještě už ve druhé třetině nesrovnali na 3:3, jeli jsme sami na bránu. Bude nás to hodně dlouho mrzet, protože jsme si body zasloužili," dodal Huml.

Ze závěrečné potyčky si přenesli domácí do třetí třetiny přesilovku, ale nevyužili ji. O chvilku později si vedla stejně i Ridera. V následujících minutách měl Chomutov velký tlak, hosté se jen s obtížemi dostávali k vystřídání, jenomže Piráti o vyrovnání usilovali marně.

Nejblíže třetímu gólu byl novic Marjamäki, jehož teč skončila na spojnici tyčí. Gól v oslabení mohl vsítit i Szturc, jenž ale velkou chybu Lukeše nepotrestal. Závěrečná power play v podání Pirátů po oddechovém času vyšla naprázdno.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Chomutov): "První třetinu jsme neměli dobrou. Ve druhé části už se soupeř dostal do vedení 3:0, ale tím, že jsme dali první branku, jsme se dostali do hry. Potom jsme začali Vítkovice přehrávat. Měli jsme hodně našlápnuto k tomu, abychom konečně bodovali, ale, bohužel, se nám to nepovedlo. Výkon mužstva byl dobrý, navázali jsme na výkon na Spartě, ale musíme dál pracovat. Nic jiného než tvrdá práce nás k bodům nedostane."

Jakub Petr (Vítkovice): "Mám rozpolcené pocity. Degradujeme svůj výkon z první poloviny utkání. Dostali jsme Chomutov do hry, což bylo podobné jako v utkání se Zlínem. Jsme spokojeni se třemi body. Jedna strana je ta urputná bojovnost s vynikajícím výkone gólmana, na čemž chceme stavět. A pak je druhou stranu musím přiznat, že si Chomutov body zasloužil."

SESTŘIH: Chomutov - Vítkovice 2:3. Sedmé prohře Pirátů nezabránil ani Fin Marjamäki
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 32:54. Huml, 34:56. J. Stránský

Hosté: 14:50. Tybor, 17:30. P. Zdráhal, 28:49. Schleiss

Sestavy

Domácí: Š. Lukeš (Stezka) – Mrázek, Jank, Knot, Štich, Valach, Dietz, Blaha – Marjamäki, V. Růžička (A), Sklenář – Skokan, Huml (A), Tomica (C) – J. Havel, Klhůfek, Koblasa – J. Stránský, Vantuch, A. Dlouhý.

Hosté: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), de la Rose, D. Krenželok, Šidlík, Hrbas, Baranka – Szturc (A), Lev (A), Schleiss – Dej, Mahbod, Pytlík – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Brejcha, Jelínek

Stadion

ZS Chomutov

Návštěva

2 911 diváků


Bílý Tygr Lenc zazářil dvěma góly

Souboj s Libercem zahájila Energie i s forvardem Vlachem, staronovou posilou z Třince. Vlach, který nastoupil ve druhé formaci s Beránkem a Mikúšem, si mohl hned šesté minutě připsat první bod v novém dresu, ale to by Mikúš musel v předbrankovém prostoru zpracovat jeho nezištnou nahrávku.

V úvodním dějství šlo o jedinou větší šanci ze strany domácích. Hosté ze severu Čech se postupně dostávali do tempa a výsledkem jejich zvýšené aktivity byla branka Lence, který se v osmé minutě dobře zorientoval v blízkosti Novotného branky a z otočky otevřel skóre.

Herní převahu Liberce ukončilo ve 28. minutě ostřelování hostující branky, jež završil vyrovnávací brankou Kohout. Energii narostlo sebevědomí a o chvíli později mohl dokonce vývoj zápasu otočit Lapšanský, jenže jeho střelu z bezprostřední blízkosti vytlačil hranou lapačky strážce liberecké branky Will.

Karlovy Vary - Liberec: Novotný bez šance, Lenc vstřelil svůj druhý gól, 1:3
Video se připravuje ...

Zpátky na zem však Západočechy dostala hrubá chyba Krejčího, který ve 31. minutě - ač nikým neatakován - "namazal" ve vlastním obranném pásmu Kvapilovi a pro toho již nebyl problém vrátit vedení zpět na stranu Bílých Tygrů. Blízko vyrovnání byl ještě v této fázi zápasu Beránek, ale jeho individuální akci efektně lapačkou zlikvidoval Will.

Když ve 42. minutě potrestali vyloučení Krejčího po pěkné kombinační akci Jelínek s Lencem, zdálo se, že utkání v poklidu dospěje k triumfu hostů. Karlovarští však po obdržené brance nic nezabalili. O šest minut později vystihl libereckou přihrávku Beránek a střelou z mezikruží vrátil Energii do zápasu.

Snaha domácích o vyrovnání byla velká, nejblíže k němu měla první formace při přesilovce pět minut před koncem, ale všechny nebezpečné situace s přehledem vyřešil spolehlivý Will. Liberec si již poté těsné vedení pohlídal i přes minutu trvající power play Karlových Varů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Naši hráči dnes na ledě zase nechali všechno, zápas odbojovali od prvního do posledního střídání. Bohužel pro nás zase bez bodového vyjádření. To je ta největší kaňka na dnešním výkonu. Já si myslím, že dnes jsme nebyli horším týmem. Nyli jsme minimálně vyrovnaným soupeřem, ale Liberec byl o ten jeden přesilovkový gól lepší.

Filip Pešán (Liberec): "My jsme odehráli organizovaný zápas proti soupeři, který je celý zápas extrémně energický. Nikdo to tady nebude mít vůbec lehké. Jsem hrozně rád, že jsme trpělivou hrou, byť se spoustou chyb, zápas dovedli do vítězného konce. Stál nás spoustu sil a vzhledem k tomu, že za dvacet hodin hrajeme další, chceme být co nejdříve doma ve své posteli a připravit se na zítra. Ve světě to není nestandardní, takže i my se s tím popereme."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Liberec: 2:3. Vítězství hostů zařídil dvěma góly Lenc
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 27:30. Kohout, 47:44. O. Beránek

Hosté: 07:49. Lenc, 30:33. M. Kvapil, 41:14. Lenc

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Krejčí, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Šenkeřík, L. Vágner – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – T. Mikúš, R. Vlach, O. Beránek – Lapšanský, Skuhravý (C), Gorčík – Stloukal, Kverka, Kohout.

Hosté: Will (Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Ševc, Havlín, Kolmann, T. Hanousek, Maier – L. Krenželok (C), P. Jelínek, Ordoš – M. Kvapil (A), Bulíř, Lenc – L. Hudáček, Redenbach, Valský – M. Zachar, Lakatoš, Teplý.

Rozhodčí

Petružálek, Pražák – Malý, Lhotský

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3007 diváků


Nadvládu Severočechů ukončil Adamský

Potvrdili, že se jim s Litvínovem daří a porazili ho posedmé za sebou. Brankami se o tom postarali útočník Martin Adamský a obránce Lukáš Krajíček, brankář Šimon Hrubec udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Litvínov nastoupil už bez obránce Karla Kubáta, který zamířil do Vladivostoku do KHL. Trenér Milan Razým poslal na jeho defenzivní místo překvapivě z útoku kapitána Michala Trávníčka.

"Tím, že je málo obránců, tak mě trenéři dali dozadu. Ze začátku jsem se trošku hledal, ale postupem času jsem se cítil v pohodě. Když je potřeba, tak jsem už několikrát v obraně vypomohl, takže mi to nedělalo problémy. Navíc mi to trenéři řekli v předstihu, takže jsem měl čas se připravit," řekl Trávníček.

První střelu utkání si připsal Hübl, který bombou od modré čáry prověřil Hrubce. Na druhé straně aktivně hrající hosté poprvé zahrozili po akci Svačiny, který se sám prodral až před Januse a bekhendem zakončil těsně vedle. Další šanci měl Ondřej Kovařčík, litvínovský gólman ale dokázal proti jeho střele zakročit.

V šesté minutě si Petružálek našel volný puk, bleskurychle vypálil, ale Hrubec zasáhl. Za tři minuty se Třinečtí ujali vedení. Rychlý protiútok dokázal využít Adamský, který po krásné kombinaci bratrů Kovařčíkových pohodlně zakončil do prázdné branky.

Domácí mohli hned odpovědět, ale pokusu Černého z pravého křídla chyběla přesnost. V 15. minutě si Lukeš vyměnil puk s Myšákem a poté nebezpečně vypálil, Hrubec však jeho bombu vyrazil do ochranné sítě. V závěru úvodní části hosté přidali druhou trefu. Krajíček vypálil od modré čáry a přes clonící hráče byl Janus bez šance.

Litvínov - Třinec: Kovařčík luxusně nabídl puk Adamskému, ten otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

"Utekla nám první třetina. Stejné to bylo s Olomoucí. Musíme na tom hodně zapracovat. Třinec si tři body zasloužil. Obránci výborně blokovali střely. Měl jsem velkou motivaci, všechny kluky znám, chtěl jsem je porazit. Není to tragédie, že jsme poprvé prohráli, ale ukázalo nám to, že musíme opět hrát naši hru, kterou jsme předváděli," uvedl útočník Jakub Petružálek, který v dresu Ocelářů nastupoval v uplynulých dvou sezony.

Domácí měli v úvodních minutách druhé části nevyužili početní výhodu a do šance se dostali až v polovině utkání. Petružálek si najel mezi kruhy, vypálil z první, Hrubec ale jeho pokus se štěstím vytěsnil. Poté si hosté zahráli téměř dvě minuty v pěti proti třem. Z několika slibných příležitostí ale nebyli schopni vytěžit třetí branku. I závěrečné minuty druhé třetiny patřily hostům, Janus však předváděl v brance výtečný výkon a všechny třinecké možnosti dokázal vychytat.

V úvodu závěrečném dějství nepřekonal Hrubce Hanzl. V 47. minutě vypálil od modré čáry Krajíček a Janus předvedl další úspěšný zákrok. Na druhé straně nepokazil čisté konto brankáři Ocelářů bekhendovým pokusem Petružálek. V 52. minutě nedokázal využít přečíslení dvou na jednoho talent Myšák.

O pár střídání později se do šance opět dral šestnáctiletý litvínovský útočník, ale i tentokrát ztroskotal na hostujícím brankáři. Domácí v závěru odvolali brankáře a navíc si zahráli přesilovou hru, ale převaha dvou hráčů v poli jim nepomohla. Třinec vyhrál na ledě Litvínova už popáté v řadě.

"Je to výborné. Jsem strašně šťastný za tři body. Bylo skvělé, že jsme dali první branku a poté využili přesilovou hru. Jsem šťastný i za vychytanou nulu, ale hlavní je, že jsem porazil Petružálka. Hecovali jsme se už loni v Třinci, jsem rád, že nedal žádný gól. Doufám, že nás tato výhra nakopne. Atmosféra v kabině je výborná," uvedl brankář Šimon Hrubec.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nepovedl se nám vstup do utkání. Třinec hrál výborně. Výborně bruslil a hrál na hraně obětavosti. Postupem zápasu jsme se do utkání dostali, ale nepodařilo se nám vstřelit kontaktní branku. Třinec zblokoval hodně střel. Za dnešní výkon si zaslouží tři body. Chci poděkovat hráčům, že bojovali až do konce o vyrovnání, ale bohužel se to nepovedlo. Máme před sebou nedělení utkání, na které se chceme svědomitě připravit a uděláme vše pro to, abychom uspěli."

Václav Varaďa (Třinec): "Velmi si vážíme dnešního vítězství a tří bodů. Věřím, že nám pomohou do dalších fází extraligy. Byly to velmi ubojované tři body. Je vidět, že domácí hrají ve velké pohodě. Pro nás je to skvělý ukazatel, že s takovouto hrou i přes velký počet zraněných můžeme uspět. Věřím, že tento zápas je pro nás krokem vpřed. Chtěl bych poděkovat hráčům, jak zápas zvládli. Skvěle chytal Šimon Hrubec. Těšíme se konečně na domácí utkání. Věřím, že nás fandové podpoří a poženou nás za dalšími body."

SESTŘIH: Litvínov - Třinec 0:2. Oceláři sebrali Severočechům neporazitelnost
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 08:33. Adamský, 17:55. Krajíček

Sestavy

Domácí: Janus (Hanuljak) – Šesták, Hunkes, Ščotka, L. Doudera, Trávníček (C), Romančík, Strejček – M. Hanzl, Gerhát, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – J. Černý, J. Mikúš, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Mikulík, Rudovský – Hrňa.

Rozhodčí

Hejduk, Svoboda – Bejček, Špringl

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Návštěva

5 235 diváků


Vondrkova show srazila Dynamo

V domácí obraně nechyběla čerstvá posila Tomáš Voráček, který přišel do Mladé Boleslavi na měsíční hostování ze Sparty. "Byl to pro mě docela fičák, šlo o můj první extraligový zápas v sezoně. Snažil jsem se držet si svou pozici a nic nevymýšlet, pak se vám hraje o mnoho lépe. Jsem rád, že ten návrat byl vítězný," pochvaloval si Voráček.

Už po 64 odehraných sekundách ale skončil zápas po souboji v rohu kluziště pro jiného beka Středočechů Němečka, jenž byl zjevně hodně otřesený a odjel na vyšetření do nemocnice. "Zatím nemáme o jeho stavu žádné informace," řekl asistent domácího trenéra Vladimír Čermák.

Pátá minuta přinesla první velkou šanci, po Vondrkově přistrčení však Klepiše vychytal Kacetl. Chvilku poté hráli Mladoboleslavští početní výhodu a jen čtyři sekundy před jejím skončením otevřel nahozením od modré čáry skóre Bernad.

Domácí se pak sami v oslabení úspěšné ubránili, přesto se v polovině 17. minuty dočkali Východočeši vyrovnání, když přečíslení tři na dva vyřešil elegantní kličkou Krošeljovi Mandát. Brzy po opětovném zahájení hry ale fauloval Trončinský, Klepiš dostal nabito na modré čáře a s pomocí tyče vrátil vedení na stranu Bruslařského klubu.

Trončinský přispěchal ve 25. minutě s nápravou, když si připsal asistenci u vyrovnávacího gólu Vondráčka. Hra byla poté oboustranně opatrnější, přesto se do sóla proti Kacetlovi dostal Žejdl, ale neuspěl.

Mladá Boleslav - Pardubice: Vondrka uháněl sám na Kacetla, střelou k tyči poslal domácí do vedení 3:2
Video se připravuje ...

Třetí dějství dostalo velký náboj díky mnoha událostem v krátkém sledu. Vondrka v oslabení snadno získal puk po Kacetlově levici, když mu ho přímo na hůl poslal Treille, domácí byli díky jeho trefě opět o krok napřed. "Chtěl to dát žabkou, ale nepovedlo se mu to. Jsem moc rád, že mi to tam konečně spadlo," řekl k první trefě v sezoně Vondrka.

Jenže v čase 42:01 inkasoval tvrdý zásah od Orsavy Cardwell a po minutách, jež strávil vleže na ledě, se na pardubickou střídačku vracel s podpůrným krčním límcem. "I on skončil v nemocnici, ale nevíme více," řekl hostující kouč Miloš Holaň.

Orsava obdržel trest na pět minut a do konce zápasu a Pardubičtí měli k dispozici 36 sekund přesilovky pět na tři a pak i velmi dlouhou klasickou početní výhodu, jenže tu anuloval takřka přesně Čáslava faulem s krvavými následky na Vondrku, takže se pokračovalo ve čtyřech na obou stranách.

Klepiš využil prostoru na ledě a skvěle našel Říhu, jenže Kacetl zachránil. Vzápětí Mandát na druhé straně trefil tyč. Klepiš poté fauloval a Pardubice hrály celé dvě minuty výhodnou přesilovku čtyři na tři, při níž kanonýr Sýkora rozezvučel horní tyč.

V 54. minutě mohl při dalším trestu na straně Středočechů rozhodnout dalším povedeným výpadem v oslabení Šťastný, Kacetl byl ale znovu proti. Na Procházkovu střelu v závěru už však nestačil.

K úspěchu dotáhl Bruslaře třemi body za gól a dvě nahrávky Michal Vondrka.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Mladá Boleslav): "Po našem neúspěšném utkání v Liberci jsme věděli, že sem přijede silné mužstvo. A že když nebudeme hrát dobře do obrany, nemůžeme bodovat. Myslím, že kluci tyto pokyny plnili dobře. Rozhodlo, že se nám dařilo výborně odehrát oslabení, v nichž jsme soupeře nenechali dotáhnout a jít do vedení. Musím za to klukům poděkovat."

Miloš Holaň (Pardubice): "Po třech velice dobře odehraných zápasech jsme měli v začátku utkání dobré sebevědomí, ale naší nedisciplinovaností jsme darovali soupeři dvě přesilové hry, z nichž šel do vedení 1:0 a pak i 2:1. Tam jsme si stav 1:1 měli v závěru první třetiny pohlídat. Ve druhé třetině jsme se snažili dotáhnout, což se nám podařilo, ale dnes nám totálně selhaly speciální formace. Nejen ty na oslabení, ale tragicky selhali i hráči na přesilových hrách, kdy jsme mohli výsledek otočit na svou stranu, ale udělali jsme hrubou chybu v obranném pásmu a darovali domácím vedení 3:2. Dnes jsme si nezasloužili vyhrát."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Pardubice 4:2. Bruslaři přerušili Východočechům vítěznou sérii
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:24. Bernad, 17:38. Klepiš, 41:20. Vondrka, 58:07. Martin Procházka

Hosté: 16:30. Mandát, 24:18. Vondráček

Sestavy

Domácí: Krošelj (Kantor) – Bernad, Pláněk, Němeček, J. Říha, Dlapa, Kurka, T. Voráček – Orsava (A), Žejdl, Šťastný – Martin Procházka, Klepiš (C), Vondrka (A) – Pacovský, P. Musil, Skalický – Pabiška, T. Knotek, P. Kousal.

Hosté: Kacetl (Klouček) – Budík, Čáslava, Hrabal, Holland, Cardwell, Wishart, Trončinský – Rolinek (C), Bubela, Vondráček (A) – T. Svoboda (A), Marosz, Treille – Mandát, Poulíček, P. Sýkora – Koffer, Dušek, M. Kratochvíl.

Rozhodčí

Pešina, Horák – Ondráček, Špůr

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

3 002 diváků


Berany přestřílel Indián Gulaš

Duel měl slavnostní úvod. Dlouholetý hráč a později funkcionář a generální manažer zlínského klubu Bohumil Kožela byl uveden do síně slávy zlínského hokeje a jeho dres s číslem 9 byl vyvěšen pod strop Zimního stadionu Luďka Čajky.

Úvod samotného utkání moc pohledného hokeje nenabídl. Změnit to mohli domácí v deváté minutě po faulu Nedorosta, jenže Werbikovu ránu Frodl vytěsnil. V polovině třetiny se zrodily zajímavé možnosti na obou stranách. Nepřišel si na něho ani zcela osamocený Popelka.

Naopak na začátku 12. minuty podnikli úspěšný útok hosté: Preisinger vzal přečíslení na sebe a kličkou a zakončením mezi betony Sedláčka poslal svůj tým do vedení. Na 2:0 pro Plzeň mohl zvýšit Nedorost, v obrovské šanci jej ale vychytal domácí gólman.

A tak udeřil Zlín, a to rovnou dvakrát. Nejdříve byl v 17. minutě nejaktivnější v brankovišti Herman, který hned při svém prvním startu po zranění vyrovnal. Přesně za minutu už Berani vedli. Fořtovi sice rána vůbec nesedla, o to překvapivější však měla parametry - 2:1.

Zlín - Plzeň: Gól Gulaše stvrdilo video, Indiáni vedou 3:2
Video se připravuje ...

Zlínští mohli zvýšit hned po pauze, kdy dohrávali většinu druhé početní výhodu, ale neuspěli. Trest Indiánů přišel ve 28. minutě. Na kruhu si připravil puk na střelu Vráblík, ta se zastavila až v síti. Vedení zpět mohli dát Beranům Poletín či kapitán Žižka, radoval se ale opět soupeř.

Při vyloučení domácího Kuldy 12 sekund před pauzou se zdálo, že si Plzeň přenese početní výhodu do třetí třetiny, opak byl ale pravdou. Gulaš v poslední možné chvíli vypálil z podobné pozice jako Vráblík a sudí u videa potvrdil, že docílil gólu ještě před vypršením hrací doby.

Jak skončila druhá třetina, začala i ta třetí. Hosté vyhráli souboj v rohu a Gulaš našel před brankou zcela osamoceného Nedorosta, který zvýšil na 4:2. Snížení měl na hokejce Herman, když už překonal Frodla, na hranici brankové čáry ho ale zaskočil Preisinger. A podle videa vše stihl včas.

V polovině třetí části přidal svou druhou trefu v utkání Fořt. "Dostávám víc času na ledě, což jsem v extralize nikdy tak neměl. Jsem rád, že samozřejmě mi to tam občas spadne, ale když se podívám na tabulku, není ta radost moc velká. Máme šest bodů ze sedmi zápasů, to je prostě málo," uvedl útočník Tomáš Fořt.

V polovině třetí části přidal svou druhou trefu v utkání Fořt, na více už se ale Zlínští nezmohli. Za stavu 3:4 hodně otevřeli hru, díky čemuž měli hosté až příliš šancí. Definitivní pojistku přidal ale až v čase 59:57 při hře Zlína bez gólmana Gulaš.

"Bod bychom si zasloužili, byl to vyrovnaný zápas. Prostě jsme nepodali špatný výkon, ale máme nulu. K čemu nám to je, že hrajeme dobře, když jsme bez bodů. Na paniku je ještě brzy, musíme věřit, že se to zlomí, že se k nám začnou odrážet puky, že se k nám přikloní štěstí a tak podobně," dodal Fořt.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Začali jsme dobře, nenechali jsme se srazit inkasovaným gólem a otočili jsme výsledek. První třetinu jsme zvládli větší bojovností a snahou. Plzeň ale od druhé části zlepšila pohyb. Největší chyba byla inkasovat gól v patnácté vteřině třetí třetině. Vyhecujete se na závěr a pak borci udělají dvě hrubky za sebou. Za stavu 2:4 jsme pak šli už hodně výkonnostně dolů. Bylo strašně těžké to dotáhnout. Hráli jsme dobře, ale máme nula bodů. Musíme dál pokračovat a věřit, že to zlomíme. Byla by blbé teď házet flintu do žita. S Plzní jsme také hráli vyrovnaný zápas, takže se těšíme na Spartu."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Zápas měl několik fází. Začali jsme dobře, dali jsme gól. Kolem desáté minuty jsme přestali hrát, udělali jsme dvě chyby a soupeř se ujal vedení. O přestávce jsme si řekli, co je třeba změnit a hráči to pochopili. Další fáze byla, když jsme vyrovnali na 2:2 a poté šli do vedení na 3:2 v poslední desetině vteřiny. Z našeho pohledu byl tento gól důležitý, byla to psychická úleva do třetí třetiny. Když vedete, máte sebevědomí. Výborně se nám povedl i vstup do třetí třetiny a nesmíme zapomenout na Míru Preisingera, který nás ve třetí třetině na brankovišti zachránil před dalším inkasovaným gólem. Dokázali jsme zápas zvládnout, přestože jsme udělali hodně chyb. Věděli jsme, že Zlín bude tlačit a šlapat. Nebylo to nic jednoduchého. Nechci říct, že jsme si to pohlídali, ale jsme rádi za tři body."

SESTŘIH: Zlín - Plzeň 3:5. Gólovou přestřelku zvládli lépe Indiáni
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 16:35. Herman, 17:35. Fořt, 49:20. Fořt

Hosté: 11:05. Preisinger, 27:19. Vráblík, 39:59. Gulaš, 40:31. Nedorost, 59:57. Gulaš

Sestavy

Domácí: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Žižka (C), Nosek (A), Řezníček, Valenta, Gazda – Kubiš (A), Fořt, E. Kulda – Šlahař, Herman, J. Ondráček – Poletín, Fryšara, Karafiát – Werbik, P. Sedláček, Popelka.

Hosté: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Jones, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Čerešňák, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Kratěna, Preisinger, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Sýkora, Šír – Hlavatý, Polák

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

3181 diváků


Mountfield posunul do čela Paulovič

Úvod zápasu byl doslova bleskový. Už v první minutě domácí Rákos narazil jednoho ze soupeřů drsně na mantinel a byl vyloučen. Ke dvouminutovému trestu dostal i desetiminutový osobní. Pro Hradec to byl problém, ale ještě větší přišel už po čtrnácti vteřinách přesilovky. Obránce Mikuš se dostal k dorážce a překonal gólmana Pavelku, jenž tentokrát dostal přednost před Maxwellem. Hradečtí trenéři tak brankáře i dál točí, jednička není určena.

Náboj neupadal. Hradec totiž udeřil stejně jako Brno v přesilovce. V páté minutě skóroval Cingel, jehož nahození od modré čáry prošlo za Langhamerova záda. Hradecký útočník se prosadil, i když ještě den před zápasem nebylo jasné, zda nastoupí. Až čtvrtek dobral antibiotika.

"Je super, že jsme to hned po inkasované branci dotáhli a vyrovnali na 1:1. Myslím, že jsme se tím i trošku zklidnili. Kdyby nám to trvalo déle, myslím, že bychom byli nervózní ještě více. Je super, že jsme vyhráli, ale musíme ten zápas chtít trošku více ovládnout. Měli jsme dost šancí a někdy jsme hráli až moc zbrkle," řekl klubovému webu hradecký útočník Lukáš Cingel.

Náboj neupadal. Hradec totiž udeřil stejně jako Brno v přesilovce. V páté minutě skóroval Cingel, jehož nahození od modré čáry prošlo za Langhamerova záda. Hradecký útočník se prosadil, i když ještě den před zápasem nebylo jasné, zda nastoupí. Až čtvrtek dobral antibiotika. Další šance v první části zůstaly neproměněny. Neprosadil se na domácí straně Rákos ani na hostující Štencel.

Mountfield HK - Kometa Brno: Gól v přesilovce, prosadil se Paulovič, 3:2
Video se připravuje ...

Druhá třetina měla podobný průběh. Hrál se vyrovnaný duel. Mountfieldu opět pomohla přesilovka. Byť se v nich Východočeši na začátku sezony neprosazovali, v posledních zápasech jsou stejně jako v minulé sezoně jejich silnou zbraní.

Ve 26. minutě to potvrdil zadák Rosandič, který napálil puk přesně do horního rohu. Slovák s chorvatskými kořeny si před sezonou mírně nečekaně vybojoval místo v týmu a znovu ukázal, že zaslouženě. Jenže hradecké vedení trvalo jen 64 vteřin. Američan Mueller se v brejku totiž prosadil střelou přes obránce. Gólman Pavelka byl bez šance.

Třetí třetina pokračovala podobně. Hradec si opět pomohl v přesilovce, jež je jeho zbraní podobně jako v minulé sezoně. V té době měl však Mountfield v kádru nynějšího sportovního manažera Bednáře, který hru v početní výhodě řídil. Nyní Hradečtí ukazují, že to jde i bez něj. Brnu dali dva góly v přesilovce i ve třetí části - stejně jako v předchozím průběhu. Ve 47. minutě se trefil Paulovič, o osm minut později po jeho přihrávce Radovan Pavlík.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (Hradec Králové): "V první třetině jsme byli trošku ustrašení, protože jsme věděli, jakou má Kometa kvalitu. Hlavně naši obránci jim dávali hodně prostoru. Dostali jsme brzký gól, ale poté nám pomohly přesilovky. Ty zápas rozhodly. Hlavně na začátku třetí třetiny, kdy jsme dali gól na 3:2. To rozhodlo. Děkujeme fanouškům za skvělou kulisu."

Kamil Pokorný (Brno): "Byl to kvalitní zápas. Mělo to tempo, bylo to hodně kvalitní z obou stran. Bohužel, Hradec využil čtyři přesilovky, protože my jsme udělali útočné fauly. Třetí gól byl hodně důležitý, Hradec to v tu chvíli strhl na svou stranu. To rozhodlo. Mrzí nás ztráta bodů kvůli tomu, že jsme nebyli disciplinovaní."

Góly

Domácí: 04:32. Cingel, 25:50. Rosandić, 46:21. Paulovič, 54:36. R. Pavlík

Hosté: 00:45. Mikuš, 26:54. Mueller

Sestavy

Domácí: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Nedomlel, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Linhart – Smoleňák, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Bezúch.

Hosté: Langhamer (Vejmelka) – O. Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Barinka, Malec (A) – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – P. Kratochvíl, Hruška, Kašpar – Köhler, Dočekal, Mallet – Karabáček, R. Zohorna, L. Horký.

Rozhodčí

Kika, Jeřábek – Frodl, Komárek

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

5629 diváků


Olomouc - Sparta 2:4

Ve čtvrté minutě si domácí zahráli první přesilovku, kterou ale nevyužili. Na druhé straně musel v osmé minutě Konrád zasahovat proti dobře mířené střele Jarůška. Vzápětí měl plné ruce práce hostující brankář Machovský, který si poradil s dvěma pokusy Škůrka.

V početní výhodě se potom neprosadila ani Sparta. V 11. minutě se dostal do samostatného úniku domácí Galvas, který ale branku netrefil. Domácí se v první třetině dočkali i druhé přesilovky, ve které prověřili sparťanského gólmana Galvas, Knotek i Škůrek. Před koncem první nevyužil chybu olomoucké obrany Černoch a ani domácí Strapáč slibnou šanci neproměnil.

Do druhé třetiny lépe vstoupili domácí, když ve 24. minutě otevřel skóre po asistencích Buriana a Koloucha Irgl. Následovala přesilovka domácích, kdy se jim v obrovské šanci nepodařilo ani po třetí dorážce dostat puk za záda Machovského. Gólově se neprosadil ani ve 27. minutě osamocený Laš.

Olomouc - Sparta: Beran střílí první branku v dresu Sparty, která znovu vede, 2:3
Video se připravuje ...

Olomoučtí si vytvářeli jednu šanci za druhou, branku však nevstřelili. Ve 33. minutě dvě vteřiny před koncem přesilovky srovnal skóre po přihrávkách Košťálka a Formana Pech. Před koncem druhé třetiny ještě měli výhodu početní výhody domácí, střela Koloucha však nenašla svůj cíl.

Začátek třetí třetiny přinesl hned několik vyloučení na obou stranách. Ani jedna z přesilovek využita nebyla. Ve 49. minutě při hře čtyř proti čtyřem vrátil Spartě vedení obránce Pavelka. Hned za 54 vteřin zužitkoval při stejné poměru sil na ledě Kolouchovu přihrávku Irgl.

Vzápětí ale dostal prostor k zakončení Beran a vrátil Spartě náskok. Střelu Vyrůbalíka pak brankař hostí chytil, stejně jako tři minuty před koncem Irglův pokus. Olomouc v závěru i v oslabení sáhla ke hře bez gólmana a do prázdné branky se trefil Vrána.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to vyrovnané utkání. My jsme bohužel dostali lekci z produktivity, protože střel teď máme dostatečné množství, ale naše potence střelecká je chabá. Ve třetí třetině jsme udělali dvě hrubé chyby v obranném pásmu a byli jsme potrestáni."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Věděli jsme, že Olomouc začne doma sebevědomě a agresivně. Přijeli jsme na Moravu dřív a měli nějaký čas na to se na zápas připravit, ale bohužel scénář byl takový, jaký jsme očekávali. Zatím se ale můžeme spolehnout na naše na hráče na oslabení a na přesilovky. To, co jsme si nakreslili, tak klaplo. Z přesilovky jsme dali vyrovnávací gól. Díky němu to z kluků trošku spadlo a vrátili jsme se do hry. Chtěl bych vyzdvihnout našeho gólmana (Machovského), který nás v některých situacích podržel neskutečnými zákroky."

SESTŘIH: Olomouc - Sparta 2:4. Dva góly Irgla na výhru Hanáků nestačily
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:50. Irgl, 51:01. Irgl

Hosté: 32:54. Pech, 50:07. T. Pavelka, 51:49. Beran, 59:10. P. Vrána

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), J. Galvas, Jaroměřský, Švrček, Staněk – Laš, J. Knotek (A), Jergl – Burian, Kolouch, Irgl – Strapáč, Nahodil, Skladaný – Ostřížek, Mráz, V. Tomeček.

Hosté: Machovský (Honzík) – Blain, T. Pavelka, Kalina, Košťálek, Gregorc, Delisle – Říčka (C), P. Vrána, Kudrna – Buchtele, Klimek, Jarůšek – Kumstát (A), Pech (A), Forman – Smejkal, Sill, Černoch – Beran.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Bryška, Tošenovjan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4935 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 3 5 14 170:125 101
2. Třinec 52 30 3 3 16 153:117 99
3. Plzeň 52 26 7 6 13 178:116 98
4. Mountfield 52 25 6 6 15 147:125 93
5. Brno 52 23 7 5 17 149:133 88
6. Olomouc 52 24 3 7 18 127:136 85
7. Vítkovice 52 24 4 3 21 142:131 83
8. M. Boleslav 52 25 3 1 23 128:118 82
9. Zlín 52 22 3 5 22 143:144 77
10. Sparta 52 20 7 2 23 140:140 76
11. Litvínov 52 20 5 1 26 128:147 71
12. K. Vary 52 13 4 6 29 125:155 53
13. Chomutov 52 13 3 5 31 116:174 50
14. Pardubice 52 9 2 5 36 102:187 36

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud