Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hororová nehoda! Němka při 276 km/h vyletěla z trati, zranila další lidi

Autor: ČTK, iSport.cz

Světové finále formule 3 v Macau zastínila děsivá nehoda sedmnáctileté německé pilotky Sophie Flörschové. Se svým monopostem vyletěla po kolizi s jiným vozem na konci dlouhé cílové rovinky na městském okruhu v rychlosti kolem 250 km/h z trati. Přeletěla přes bariéru z pneumatik a skrz pletivo nad hlavami traťových komisařů a dalších přihlížejících.

Federace FIA po několika minutách všeobecného zděšení zahnala nejhorší obavy a oznámila, že jezdkyně byla po nehodě při vědomí a komunikovala. Po převozu do nemocnice lékaři zjistili blíže nespecifikovanou frakturu páteře, která by ale podle vyjádření otce zraněné závodnice pro německá média neměla nijak ovlivnit hybnost.

Samotná jezdkyně už dokonce z nemocnice vzkázala, že je v pořádku, v pondělí se ale podrobí operaci. "Chci dát všem na vědomí, že jsem OK," uvedla na sociálních sítích.

Zraněni byli ještě další čtyři lidé. Japonský pilot Šo Cuboi, s kterým měla Flörschová kolizi, byl převezen do nemocnice s bolestmi zad. V péči lékařů se ocitli i dva fotografové, jeden utrpěl poranění jater, druhý otřes mozku a zranění v obličeji. Jeden z traťových komisařů byl hospitalizován se zlomenou čelistí.

Závod byl po nehodě přerušen, po hodině ale pokračoval a vyhrál jej Brit Daniel Ticktum, který obhájil loňské prvenství.

Flörschová v letošní sezoně ve formuli 3 debutovala, předtím jezdila ve formuli 4 a jako první žena v ní vybojovala i dvě pódiová umístění.

Světové finále formule 3 v Macau zastínila děsivá nehoda sedmnáctileté německé pilotky Sophie Flörschové
Světové finále formule 3 v Macau zastínila děsivá nehoda sedmnáctileté německé pilotky Sophie Flörschové