19. listopadu 2018 • 12:20

Když NFL mrazí v zádech. Hráče vyděsila zlomenina nohy po 33 letech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou to tvrďáci, ale ani oni neustojí vše. Hráči amerického fotbalu jsou stále jenom lidé. Při nedělním duelu Washingtonu Redskins a Houstonu Texans, kdy se ošklivě zranil domácí quarterback Alex Smith, fanouškům i hráčům doslova mrazilo v zádech. 34letý veterán si zlomil lýtkovou i holenní kost a bude na dlouho dobu mimo hru. Incident se odehrál přesně po 33 letech, kdy se v barvách Redskins podobně zranil Joe Theismann, jemuž zlomenina tehdy ukončila kariéru.



Vypadalo to, jako běžný zákrok. Kareem Jackson z Texans úspěšně složil k zemi rozehrávajícího Alexe Smithe, jak má v popisu práce, a slavil podařený sack. Jenže úsměv na tváři mu nevydržel dlouho.

Domácí veterán se svíjel v bolestech. Jeho noha se při pádu otočila a neustála tlak. Výsledkem byla zlomenina lýtkové i holenní kosti. Jakmile si toho hráči Texans všimli, přišli domácího quarterbacka osobně podpořit.

„Pro něj i pro mnoho lidí to bylo velmi zdrcující,“ hlesl po prohře 21:23 kouč Redskins Jay Gruden. „Alex je skvělý chlap, dříč a jeden z našich klíčových hráčů,“ dodal.

Zranění vyvolalo vlnu ohlasů nejen tím, jak děsivě vypadalo, ale tím, že se stalo na den přesně po 33 letech, kdy se podobně zranil Joe Theismann, rovněž quarterback Redskins. Tomu v roce 1985 vážně zranění ukončilo kariéru.

„Viděl jsem už spoustu pádů, ale když jsem viděl Alexovu nohu, musel jsem se otočit. Vzbudilo to ve mně negativní myšlenky. Na tenhle den nikdy nezapomenu,“ řekl 69letý vítěz Super Bowlu z roku 1983, který shodou náhod nedělní utkání osobně navštívil.

VIDEO: Srovnání zranění Smithe a Theismanna před 33 lety

 

34letý veterán Alex Smith si zlomil lýtkovou i holenní kost a bude na dlouho dobu mimo hru
34letý veterán Alex Smith si zlomil lýtkovou i holenní kost a bude na dlouho dobu mimo hru

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud