Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tady šlo vážně o život! Podívejte se, jak opilý gólman Svoboda sešrotoval felicii

Autor: zal

Nalil se chlastem, jenž odpovídá osmi dvanáctkám, a s 1,8 promile sedl za volant. Důsledek? Trenér brankářů hokejových Pardubic Adam Svoboda (40) mohl mít na krku zabití. Jako jeho dnes již exšéf Lubina.

Při pohledu na fotografie, které policie pořídila v sobotu večer na místě nehody mezi Přeloučí a Valy, běhá mráz po zádech. Červenou Škodu Felicii náraz mohutného Volva XC 90, které »pod parou« řídil bývalý reprezentační gólman, odmrštil na střechu do příkopu.

„Kolem té havárie jsme projížděli. Felicie na střeše v poli. Vůbec si nedokážu představit, že bych tam jel o půl hodiny dříve. Stát se to mé rodině a potom ještě zjistit, že viník nehody byl pod vlivem...“ komentoval bouračku jeden ze svědků.

Čtyřicetiletý řidič škodovky měl ale díkybohu štěstí. Ránu, která poté, co Svobodovo auto přejelo do protisměru, mířila na jeho přední levé kolo, přežil zřejmě bez fatálních následků.

„Oba řidiči byli převezeni do nemocnice, jeden s povrchovým poraněním krku, druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy,“ uvedl mluvčí záchranky Aleš Malý. Svoboda si tak nebude muset až do konce života vyčítat, že kvůli své hlouposti zavinil smrt člověka – s čímž žije kouč Pardubic Ladislav Lubina.

Ten i včera vedl trénink týmu, na kterém však už Adam Svoboda chyběl (na rozdíl od Petra Čáslavy, který je v současnosti vyšetřován policií za řízení pod vlivem drog). Dynamo »Ádu« vyhodilo hned, jak se v pondělí jeho průšvih provalil. „Vedení klubu s okamžitou platností odvolalo Svobodu z funkce trenéra brankářů A týmu,“ uvedly Pardubice v prohlášení.

A včera již byly skoupé na slovo. „K celé kauze jsme v pondělí vpodvečer vydali tiskové prohlášení, tím pro nás tato záležitost končí. V tuto chvíli se jedná o osobní problém Adama Svobody,“ řekl Jan Hrabal, mluvčí klubu. Sám Svoboda se dosud k nehodě nevyjádřil, i když se ho Blesk snažil telefonicky i osobně kontaktovat.

Volvo někdejšího reprezentačního gólmana Adama Svobody je po bouračce na odpis
Volvo někdejšího reprezentačního gólmana Adama Svobody je po bouračce na odpis