Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Proč se zabil americký šampion (†33)? Mluví se o vážném sexuálním obvinění

Autor: Pavel Hoznédl

Zakázali mu závodit v krasobruslení, tak si sáhl na život. Dvojnásobný americký šampion v kategorii sportovních dvojic John Coughlin (†33) spáchal sebevraždu. Den poté, co mu asociace zastavila činnost!

Policie objevila bezvládné tělo v jeho domě v Kansasu v pátek večer, podrobnosti ale nezveřejnila. Podle zámořských médií byla Coughlinovi den před smrtí z nezveřejněných důvodů dočasně zastavena činnost ve všech oblastech jeho sportu.

Co se řešilo?

Lecčemu může nasvědčovat fakt, že mu stopku vystavila agentura spolupracující s americkým olympijským výborem. Ta dohlíží kromě jiného i na sexuální zneužívání.

Podle slov nejbližších ale Coughlin skandály ani aférami nežil. „Byl speciální člověk. Žil svůj život bezúhonně a laskavě,“ tvrdila jeho někdejší trenérka Dalila Sappenfieldová.

Zástupci agentury poslali rodině mrtvého krasobruslaře kondolenci, víc však neřekli. „Z úcty k rodině nebudeme mít žádné komentáře. Ty uvedeme až později,“ napsali.

Americký krasobruslař John Coughlin se svou partnerkou Caydee Denneyovou
Americký krasobruslař John Coughlin se svou partnerkou Caydee Denneyovou

Kolegové truchlí

Nad obviněním se pozastavil i legendární americký krasobruslař Randy Gardner. „Je to tragédie. Neznáme tlak, pod kterým musel být kvůli obvinění,“ přidal několikanásobný světový šampion.

Coughlinův čin šokoval celý svět ledového ostří. „Měl neuvěřitelný smích. Jeho světlo mi bude chybět,“ vzkázal Johnny Weir, bronzový americký medailista z MS 2008.