Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dluhy, deprese a dokonce i smrt. Řepka padá na dno, kdo taky skončil špatně?

Autor: sjs
  • Kdo z českých fotbalistů dopadl v životě špatně?

    Užívali si nadstandardní příjmy, ale přesto se ocitli v dluhové pasti. Nejznámějším českým fotbalistou, který nyní řeší velké finanční problémy, je Tomáš Řepka. Bývalý stoper Sparty před soudem naříká, že není schopný platit alimenty a na syna Markuse posílá bývalé ženě Vlaďce Erbové 500 korun měsíčně. Kteří další čeští hráči skončili finančně na dně?

  • Milan Pacanda (41)

    Útočník Milan Pacanda byl ohromným talentem, vzpomínat může na to, jak ve zlínském dresu bojoval s Tomášem Řepkou ze Sparty. Pak si za letenský tým zahrál i sám. Momentálně ale hraje na okrese a chodí do práce...Foto Archiv Sportu

    Malý štírek válel v dresu Brna nebo Sparty. Skvělý útočník ale propadl alkoholu a hranní hazardních her. Navíc se obrovsky zadlužil a musel se skrývat před mnoha věřiteli. Utápěl se v depresích a před sedmi lety přemýšlel, že všechny problémy vyřeší sebevraždou. Naštěstí poslední krok neudělal a snaží se vrátit do normálního života. Předloni prozradil, že se živí jako malíř pokojů.

  • Filip Dort (38)

    Dort se vrátil zpět k fotbaluFoto Marin Hurda - Blesk

    Měl šanci nakouknout do velkého fotbalu ve Spartě, ale nakonec se šikovný záložník prosadil v lize v dresu Liberce či Teplic. Když nastupoval před osmi lety za druholigovou Jihlavu, začal mít psychické problémy spojené s velkým finančním dluhem. I on se chtěl v opilosti zabít, ale naštěstí ho v bytě včas našla policie. Na rok odjel k sestře do Ameriky a po návratu se mu už nepodařilo vrátit se do vrcholového fotbalu. Nyní už několik let hraje za divizní Dobříš, odkud pochází.

  • František Rajtoral (†31)

    František Rajtoral v dresu PlzněFoto Michal Beránek (Sport)

    Byl to šok. Bývalý reprezentant se před dvěma lety oběsil v Turecku, kde hrál za Gaziantepspor. Místo dopisu na rozloučenou po sobě zanechal na papíru sepsaný dlouhý seznam lidí, kterým dlužil peníze. Do finančních potíží se dostal kvůli sázkám na sportovní zápasy. Neúspěch v hazardu u něj spustil deprese, a když se k tomu přidalo odloučení od rodiny kvůli zahraničnímu angažmá, nešlo už jeho osudný čin zastavit.

  • David Bystroň (†34)

    David Bystroň v době, kdy se po dopingovém skandálu vracel do světa fotbalu ve Viktorii PlzeňFoto Pavel Mazač (Sport)

    Někdejší obránce Viktorie Plzeň si vzal život měsíc po sebevraždě kamaráda Rajtorala. I on měl velké finanční problémy a byl daleko od domova. Oběsil se ve Švýcarsku, kde kopal pátou nejvyšší soutěž. Údajně dlužil přes 3,5 milionu korun. Kariéru mu v roce 2011 přerušil dopingový nález a 2,5 roku nesměl profesionálně hrát fotbal. Tehdy kvůli tomu přišel o miliony korun od Plzně, kde s ním ukončili smlouvu.

  • Vlastimil Petržela (65)

    Fotbalový kouč Vlastimil Petržela na derby Slavia - SpartaFoto Blesk/Mária Rušinová

    Skvělý hráč i trenér propadl hazardu. Během angažmá v Petrohradu vydělával závratné částky, ale dokázal je prohrát na ruletě.  Podle svých slov takhle přišel o půl miliardy korun, ale dluhy nemá. Před deseti lety se kvůli závislosti ocitl i v psychiatrické léčebně. K trénování se vrátil a loni působil v prvoligovém Zlíně. Smlouvu mu však neprodloužili.

  • Jan Sanytrník (†32)

    Jan SanytrníkFoto repro foto

    V lize odehrál na sto zápasů a jeho srdce patřilo Bohemce. Když musel předčasně kvůli těžkému zranění skončit s fotbalem, stal se z něj funkcionář právě v Ďolíčku. To se mu údajně stalo i osudným. Před dvaceti lety si šel zaběhat do Michelského lesa a později byl nalezen mrtvý s probodnutou hrudí. Policie případ ukončila jako sebevraždu. Podle jeho blízkých byl namočen do dluhů spojených s Bohemians a to ho mělo stát život.

  • Tomáš Řepka (45)

    Průšvihář Řepka: Za řízení v opilosti dalších devět měsíců, celkem může strávit v base dva roky!
    Video se připravuje ...

    West Ham United, Fiorentina, Sparta,… obávaný stoper hrál ve slavných klubech a vydělával desítky milionů korun. Po dvou rozvodech a špatných investicích nyní tvrdí, že nemá nic a nikdo ho ani nechce zaměstnat. Ve dvou soudních procesech byl odsouzen nepravomocně k nepodmíněným trestům vězení na 15 a 9 měsíců. Nyní čeká, jak dopadne odvolání.

  • Zbyněk Pospěch (36)

    Zbyněk Pospěch přestoupil v roce 2006 ze Sparty do Liberce a oslavil pod Ještědem titulFoto Michal Beránek (Sport)

    Gólový zabiják se zviditelnil především úlety v soukromí. Rok kvůli sporům s hráčským agentem o 2,5 milionu korun nesměl hrát fotbal. Přišel tak o stotisícový plat a navíc se tak stalo v době, kdy si vzal hypotéku na dům za 5 milionů korun. Zhroutil se mu svět a v dubnu 2011 opilý zmlátil manželku a tchýní. Následně dostal šanci ve Slavii, Dukle nebo Karviné. Loni hrál divizi za SK Dětmarovice.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###