Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Někdejší střelci pražských »S« Zelenka s Junem trefovali břevna! Kdo koho rozdrtil?

Autor: Jan Hamrník

Tohle derby vyhrála Sparta rozdílem třídy. Její bývalý snajpr Tomáš Jun (36) porazil v  populárních »břevínkách« exslávistu Luďka Zelenku 3:0. A ten chce odplatu!

Postavit se na vápno a  trefovat horní tyč. Komu se to z deseti tref podaří vícekrát, vítězí. Populární hru fotbalistů všech klubů si pro Blesk před dnešním pohárovým mačem pražských »S« ochotně střihli někdejší ligoví kanonýři Jun se Zelenkou. A dobře se u toho bavili…

Po pěti pokusech Jun vedl už 3:0. „Neškrtal?“ sondoval naopak »Zelí« poté, co těsně minul. „Ne, video nepotřebuju,“ odmítl pak narážku na nedávný ligový duel pražských »S«, kde udělala technika Slavii medvědí službu. I tak ale brala plichtu – zatímco on padl. Na rozdíl od svých následovníků ale hrál »Zelí« na soupeřově hřišti. Na pražském Zlíchově, kde Tomáš vede fotbalovou škodu.

Zelenka vs. Jun: Velké derby ve střelách na břevno!
Video se připravuje ...

„A  taky jsem zvolil menší velikost míčů, aby mu nevyhovovala,“ mrknul smějící se Jun na Zelenku. „Musím říct, že Tomáš má fantastický styl. Je vidět, že na Spartě nedělal nic jiného, než že kopal břevínka,“ kontroval Luděk. „Jak si na sebe vezmu rudý dres, jde to samo,“ culil se Tomáš.

„Dáme odvetu u  mě v  Českém Dubu,“ navrhl hned Luděk, který má školičku pro malé čutálisty pro změnu poblíž Liberce, kde žije. Ještě předtím ale bude pozorně sledovat druhý ze tří derby zápasů v krátkém sledu. „Věřím, že když já jsem trefoval do štrikovaného, budou i sešívaní,“ připomněl, že většina jeho pokusů skončila namísto na břevně v síti.

Luděk Zelenka (45)
● Ve Slavii 1999 – 2002.
● 2x vítěz českého poháru (1999, 2002).
● 92 ligových gólů.
● Manželka Daniela, synové Adam (18), Samuel (13), Daniel (9), Manuel (5), dcera Ella (11).

Tomáš Jun (36)
● Ve Spartě 1999 – 2001 a 2002 – 2005.
● 5x ligový mistr v ČR (1999 – 2001, 2003, 2005), 1x v Rakousku (2013 s Austrií).
● 85 gólů v prvoligových soutěžích.
● Mistr Evropy do 21 let (2002), v seniorské reprezentaci 10 zápasů, 2 góly.
● Manželka Petra, dcera Aneta (12).

Slávista Luděk Zelenka a sparťan Tomáš Jun, dva bývalí ligový šutéři, si to rozdali v trefování břevínek...
Slávista Luděk Zelenka a sparťan Tomáš Jun, dva bývalí ligový šutéři, si to rozdali v trefování břevínek...