Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Plekanec na dojemné rozlučce Šafářové: Už je z něj člen rodiny!

Autor: Petr Maňas

Zatímco ona si kapesníčkem utírala slzy dojetí, on s ní prožíval její velké sbohem. U rozlučky tenistky Lucie Šafářové (32) s českými fanoušky nemohl chybět ani její hokejový přítel Tomáš Plekanec (36).

Už je člen rodiny! V obklopení Lucčiných nejbližších – maminky, sestry, neteří a biewerteriéra Rockyho – se »Pleky« jen ve svetru choulil před vlezlou zimou, ale srdce ho hřálo. „Děkuji vám všem, ale hlavně mé rodině. Vy jste můj pevný bod v životě,“ zapíchla Lucka své uslzené oči na Tomáše a holky kolem něj, mezi nimiž byla i jeho maminka Květa.

Jestliže Lucka mu mačkala palce, když se při baráži bil s Kladnem o extraligu, on pro změnu nezmešká žádný její výstup na kurtu, ani ten včerejší. A bylo to příjemné pokoukání. Na videu běžely Lucčiny první tenisové i gymnastické krůčky, přišly zdravice tenisových kámošek Strýcové , Kvitové , Halepové, Kerberové, Clijstersové, Navrátilové...

Rodinné foto: Lucie Šafářová a Tomáš Plekanec a mezi nimi (zleva) maminka Jana, Plekancova maminka Květa, neteř Anna, sestra Veronika a neteř Emma.Foto Jakub Poláček (Blesk)

Když její deblová parťačka Matteková uprostřed své ódy na Lucii začala lapat po dechu a slzet, neudržela se ani Šafářová . „Normálně jsem brečela,“ přiznala.

Dostala pugéty, hodinky, dort, vychutnala si bouřlivé ovace fanoušků. A v jeden okamžik se zlomila smíchy – to když k ní z videa promluvila mladší neteř. „Ahoj teto, taky ti gratuluji ke tvé kariéře a už se těším na bratrance a sestřenice.“

V lóži se pak rošťácky otočila na rozesmátého Plekance a snad mu i něco špitla. Že by něco ve smyslu: Strejdo, a teď se čiň!?

Lucii Šafářovou sledoval v hledišti také Tomáš Plekanec
Lucii Šafářovou sledoval v hledišti také Tomáš Plekanec