19. března 2019 • 13:47

Šafářová se v Praze rozloučí s českými fanoušky. Osudové, řekla tenistka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová si díky divoké kartě zahraje koncem dubna turnaj WTA v Praze. Finalistka grandslamového Roland Garros z roku 2015 se na antuce ve Stromovce rozloučí s českými fanoušky a možná i s celou kariérou. Jedničkou turnaje J&T Banka Prague Open bude Karolína Plíšková.



Dvaatřicetiletá Šafářová se chtěla rozloučit s kariérou v lednu na Australian Open, ale kvůli zraněnému zápěstí do Melbourne neodletěla. Poté ještě onemocněla, podstoupila operaci mandlí a nakonec se rozhodla, že se s tenisem rozloučí v Praze.

"Je to osudové a pěkné, že k tomu dojde v Praze," řekla Šafářová na tiskové konferenci. Na pražské Spartě slavila třikrát turnajový titul. V letech 2012 a 2013 zde ovládla akci série ITF a v roce 2016 triumfovala už v rámci okruhu WTA.

Vedle dvouhry bude hrát Šafářová i čtyřhru a její partnerkou bude Bethanie Matteková-Sandsová. S Američankou vyhrály v deblu pět grandslamů. "Jsem ráda, že přijala moje pozvání a bude na rozlučce po mém boku," řekla Šafářová.

Před turnajem v Praze se možná objeví v kvalifikaci turnaje ve Stuttgartu. "Abych se rozehrála," řekla levou rukou hrající Šafářová. Navíc ještě zvažuje, že zažádá o divokou kartu na French Open, kde před čtyřmi lety hrála finále.

Předchozí čtyři ročníky po povýšení pražského turnaje na okruh WTA měly tři domácí vítězky. Karolína Plíšková triumfovala v roce 2015, o rok později slavila Šafářová a loni za pomoci plných tribun zvedla trofej nad hlavu Petra Kvitová.

Pátý ročník se uskuteční s dotací 250 tisíc dolarů od 29. dubna do 4. května a Kvitová titul obhajovat nebude. Na akci této kategorie může startovat jen jedna hráčka světové desítky a letos jí bude aktuální sedmička Karolína Plíšková.

Mezi přihlášenými podle pořadatelů aktuálně nechybějí další české hráčky Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová či Barbora Strýcová.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud