Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tohle neměl nikdo vidět! Prasklo tajemství; co nosí Češi pod sakem?

Autor: Václav Baumann, Jan Hamrník

Bílá košile, světlé kalhoty, zářivě modré boty a kostkované sako. Čeští hokejisté jsou cestou na zápasy za opravdové štramáky. Jejich oblek má ale jedno velké tajemství!

Z hotelu si do přilehlé bratislavské arény vykračují jako jeden muž. Společenské uniformy však vypadají jednotně jen navenek. Pokud je obrátíte naruby, stane se z nich regulérní dres – pěkně se jmenovkou a číslem!

Reprezentace se ovšem tuhle informaci o »sakových dresech« snaží držet pod pokličkou. „Tyto obleky byly vyrobeny speciálně pro šampionát v malé rodinné firmě, nikdo cizí o tom neměl vědět,“ prozradil Blesku zdroj z hokejového svazu. Tajemství ovšem nakonec propálili sami hráči, konkrétně brankářská trojka Šimon Hrubec, jenž se s personifikovanou podšívkou vyfotil na Instagramu. „Tak tohle je velká paráda!“ ukazoval fanouškům.

Nedávné spoluhráče z Třince Davida Musila se Šimonem Hrubcem lehce potrápil jarní bratislavský větřík.
Nedávné spoluhráče z Třince Davida Musila se Šimonem Hrubcem lehce potrápil jarní bratislavský větřík.

Podle informací Blesku s netradičním oblekem přišel manažer nároďáku Petr Nedvěd, sám velký elegán. »Méďa« se zřejmě nechal inspirovat snowboardcrossařkou Evou Samkovou, která si pro olympijské zlato v Soči přišla před pěti lety s bundou naruby – byla totiž také zlatá!

„To napadlo našeho servisáka a nějak se to chytlo,“ culila se tehdy »Samice«. Přinese oblečení s unikátní podšívkou úspěch i tentokrát?

Návrhy schvaloval elegán Nedvěd 

Obleky pro hokejový nároďák vyrobila jeho společnost Respect Fashion. A Martin Pavlík, jehož firma spolupracuje mimo jiné s fotbalovým Libercem, je na to náležitě hrdý! Ohlasy sbírá přímo v Bratislavě a prý jsou pozitivní.

Každý z hráčů má svůj outfi t na míru?
„Ano, momentálně vyrábíme oblek pro Pavla Francouze. Nejen sako, ale i kalhoty či mokasíny. Je to s monogramy, ze speciálně natkané látky, s atypickými knoflíčky. Hráči si pochvalují, že se v oblecích cítí dobře. Je to zakázka speciálně pro mistrovství.“

A srdeční záležitost? ¨
„Jsme ve firmě velcí fanoušci (úsměv). Smlouvu jsme podepsali se svazem a podrobnosti jsem řešil s Petrem Nedvědem, mým kamarádem. Ten mi schvaloval jednotlivé návrhy.“

Včetně toho na podšívku?
„Ano. Podobné věci už jsme dělali, někteří klienti si třeba do podšívky nechají dát podobiznu auta… Ale dres je určité specifi kum. Ten v saku mají jen hráči, realizační tým na střídačce uvidíte bez něj. Ovšem může si objednat i jeden s dresem, třeba Petr ho má.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Tak tohle je velká paráda👌 #nam(M)iru #naSimoma #navsechny #msbratislava

Příspěvek sdílený Šimon Hrubec (@simon_hrubec),Kvě 9, 2019 v 11:07 PDT

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 7 7 0 0 0 36:7 21
2. Česko 7 6 0 0 1 39:14 18
3. Švédsko 7 5 0 0 2 41:21 15
4. Švýcarsko 7 4 0 0 3 27:14 12
5. Lotyšsko 7 3 0 0 4 21:20 9
6. Norsko 7 2 0 0 5 19:33 6
7. Itálie 7 0 1 0 6 5:48 2
8. Rakousko 7 0 0 1 6 9:40 1