14. května 2019 • 06:48

St. Louis vrátilo úder. Hertl znovu nebodoval a série je vyrovnaná 1:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté St. Louis porazili ve druhém utkání finále Západní konference NHL San Jose 4:2 a srovnali stav série na 1:1. Poraženým Sharks nepomohly ani dvě trefy Logana Couturea. Jeho spoluhráč Tomáš Hertl v sérii dosud nebodoval.



Hokejisté St. Louis porazili ve druhém finále Západní konference NHL San Jose 4:2 a srovnali stav série na 1:1. Poraženým Sharks nepomohly ani dvě trefy Logana Couturea. Jeho spoluhráč Tomáš Hertl v sérii dosud nebodoval.

Blues vedli od třetí minuty zásluhou Jadena Schwartze, který v letošní vyřazovací fázi skóroval podeváté. Přitom v základní části se v 69 zápasech radoval jen z 11 tref. V 25. minutě vstřelil druhý gól hostů Vince Dunn.

Kalifornskému celku stačilo na srovnání 119 vteřin. Couture se prosadil v oslabení a druhým zásahem třicetiletý Kanaďan zaokrouhlil počet bodů v play off na 100. Více jich v této dekádě nasbírali pouze Sidney Crosby (123), Patrick Kane (109) a Jevgenij Malkin (106).

Coutureovi se dařilo i v úvodním duelu série, v němž se třemi body za dva góly a nahrávku podílel na triumfu 6:3. Díky 13 brankám a celkově 19 bodům je nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů.

St. Louis ztráta dvougólového náskoku nepoložila. "Zůstali jsme v klidu. V téhle fázi sezony je to hodně důležité," řekl brankář Jordan Binnington, který kryl 24 střel.

Vítěznou trefu obstaral v 37. minutě Robert Bortuzzo a v závěru hostům pojistil bod Oskar Sundqvist.

San Jose potřetí za sebou prohrálo druhý souboj série poté, co ten první vyhrálo. Trenérovi Sharks se výkon mužstva nezamlouval. "Couture a pár dalších hráli velmi dobře. Ale nemůžete uspět, pokud všichni nepřiloží ruku k dílu. K vítězství St. Louis přispěli všichni hráči stejně jako nám v prvním utkání. Podobnou situaci jsme nicméně zažili, takže víme, jak se s ní vyrovnat," uvedl padesátiletý Kanaďan.

Série bude pokračovat ve středu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání San Jose se St. Louis

Finále Západní konference play off NHL - 2. zápas:

San Jose - St. Louis 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky: 25. a 27. Couture - 3. Schwartz, 25. Dunn, 37. Bortuzzo, 57. Sundqvist. Střely na branku: 26:25. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Bortuzzo (St. Louis), 2. Couture (San Jose), 3. Edmundson (St. Louis). Stav série: 1:1.

Vítěznou trefu obstaral v 37. minutě Robert Bortuzzo a byl vyhlášen první hěvzdou zápasu.
Vítěznou trefu obstaral v 37. minutě Robert Bortuzzo a byl vyhlášen první hěvzdou zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud