Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bolest i na tribuně. Kdo všechno fandil Česku v boji o bronz proti rudé mašině

Autor: red

Palce u rukou mají snad ještě teď oteklé z toho, jak moc je v nervydrásající bitvě o bronz mezi Českem a Ruskem drželi. V Bratislavě Říhovým chlapcům fandili rodinní příslušníci i honorace...

V hledišti Zimního stadionu Ondreje Nepely nechyběli ani premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou, jež nelenila a z Bratislavy si kromě zážitku odvezla i selfie s legendou a velkým obdivovatelem jejího manžela Jaromírem Jágrem.

Premiéra na hokeji uváděl do děje jeho spolustraník a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička. A jak dokazují fotografie, olympijský šampion se vedle svého šéfa na tribuně bavil doslova královsky.

Od pořádného fandění tady ale byli tradičně zejména rodinní příslušníci: „Pojď!“ povzbuzovala vášnivě maminka kapitána Jakuba Voráčka Hana. „Dej to!“ křičela na útočníka Milana Gulaše jeho manželka Veronika. „Góóól!“ mohla si dvakrát zakřičet i Soňa Obšutová, láska trenéra Miloše Říhy.

Tvář hráče pokeru si drželi někdejší slavní obránci František Musil s Leem Gudasem, jejichž synové David a Radko jdou v jejich šlépějích. Na své kamarády byla zvědava i bývalá reprezentační jednička Ondřej Pavelec a pěsti si mohla umačkat manželka dodatečně povolaného esa z Plzně Milana Gulaše.

Nic nepomohlo... 

Medaile uplavala v penaltové loterii, po níž se v tvářích českých hokejistů i jejich fandů na tribuně leskly slzy zmaru. Tak snad příště.

Partnerka hlavního trenéra Miloše Říhy Soňa Obšutová sleduje na mistrovství zápas o bronz mezi Českem a Ruskem
Partnerka hlavního trenéra Miloše Říhy Soňa Obšutová sleduje na mistrovství zápas o bronz mezi Českem a Ruskem