Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Veterán Buffon s dvojnicí Šeredové na dovolené. Čeká na milionovou nabídku!

Autor: pv

Chytal bronz a přemýšlel, kam povedou jeho další fotbalové kroky. Brankář Gianluigi Buffon (41) s partnerkou Ilarií D'Amico a synem Louisem Thomasem si užíval dovolenou doma v Itálii. Tento týden oznámil, že nekývl na novou smlouvu v klubu Paris Saint-Germain a po roce z Francie odchází. Na konec kariéry zatím ale nemyslí. 

Jakoby chtěl potenciální zájemce na sebe upozornit. Buffon pobíhal po pláži ve svítivých neonových plavkách, v nichž nešel přehlédnout. Když se zrovna bývalý mistr světa necachtal v moři, tak si hrál se synem Louisem Thomasem na pláži nebo relaxoval po boku partnerky Ilarie D'Amico, která před pěti lety vystřídala po jeho boku Gigiho bývalou manželku, českou modelku Alenu Šeredovou .

Zářící Gianluigi Buffon oslňoval dovolenkám na pláži
Zářící Gianluigi Buffon oslňoval dovolenkám na pláži

Slavný gólman během dne často kontroloval i svůj mobilní telefon. Zřejmě čekal na nové zprávy od agenta Silvana Martina, který mu shání angažmá na novou sezonu. V Paříži bral ročně údajně kolem 8 milionů eur (205 milionů korun). Klub mu dokonce nabídl prodloužení kontraktu, ale Ital to odmítl.

„Odcházím šťastný, protože jsem si užil tuhle zkušenost, která mi nepochybně pomohla posunout se vpřed. Moje dobrodružství mimo Itálii je u konce,“ uvedl gólman pro klubový web, který předtím strávil sedmnáct let v Juventusu Turín, kde se stal legendou. Zatímco o čtyři roky mladší brankářský kolega Petr Čech ukončil 29. května kariéru a stane se sportovním ředitelem Chelsea, Buffon chce zůstat mezi třemi tyčemi. 

„Nekončí s hraním, nemá to v úmyslu. Od toho oznámení jsem bombardován telefonáty, ale ještě se nerozhodl,“ nechal se slyšet agent Martin. Italská média spekulují, že se Gigi vrátí domů a bude chytat za FC Janov, Lazio Řím či Carrarese, což je klub z jeho rodného města. Hovoří se i o Parmě, kde Buffon začínal s profesionální kariérou, než přestoupil do Juventusu.