Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tenisový „důchod" jí svědčí. Šafářová vedle Plekance jen kvete!

Autor: Petr Žaloudek

Raketu stále nosí v batůžku, ale už s ní máchá jen pro potěšení. Lucie Šafářová (32) si užívá tenisového důchodu, který má na ni na první pohled blahodárný vliv.

Až v pondělí vypukne v Londýně věhlasný Wimbledon, bude to poprvé, co během grandslamu bude Lucka oficiálně ve výslužbě. Kariéře dala vale přesně před měsícem na French Open, když vypadla hned v prvním kole čtyřhry. A poté se jí převrátil život vzhůru nohama. 

Cesta do Kanady

Místo, aby se honila po travnatých dvorcích a chystala se na turnaj v All England Clubu, vyrazila s přítelem Tomášem Plekancem (36) na cesty. Soudě tedy podle kufříků, se kterými ve čtvrtek přijeli ke svému pražskému bytu. Není tajemstvím, že hokejista byl v Montrealu vyzvednout syny Matyáše (7) a Adama (4), kterým skončil školní rok a z rozhodnutí kanadského soudu se měli vrátit do Česka (zatímco jejich maminka Lucie Vondráčková , se kterou se Tomáš rozvádí, přiletěla sama až v pátek).

Bez dětí

Do Dejvic nicméně zamilované hrdličky přivalily bez kluků, a tak měly čas jen samy na sebe. Lucce jde Tomášova pozornost očividně k duhu – galantně skočil do garáží zřejmě pro v autě zapomenuté klíče od domu, neboť tenistka na něj musela chvíli trpělivě čekat před vchodem.

A každý kolemjdoucí si musel všimnout, že za ten měsíc, co opustila kurty, úplně vykvetla do krásy.

Bývalá tenistka Lucie Šafářová kvete po boku Tomáše Plekance
Bývalá tenistka Lucie Šafářová kvete po boku Tomáše Plekance