Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragédie vítěze Super Bowlu (†32): Zabilo ho extrémní vedro!

Autor: vma

Nejen fanoušky amerického fotbalu vyděsila zpráva o úmrtí Mitche Petruse. Vítěz Super Bowlu s New York Giants a někdejší hráč New England Patriots a Tennessee Titans podlehl úpalu ve věku pouhých 32 let.

„Hluboce nás zasáhl odchod Mitche Petruse. Byl to velký sportovec a výborný spoluhráč. Hodně lidem bude chybět,“ kondoloval na Twitteru tým Arkancaské univerzity, kde Mitch Petrus před lety promoval. 

191 centimetrů vysoký a v dobách aktivní kariéry více než 140 kilogramů vážící pořízek pracoval v rodinném podniku ve městě Little Rock v americkém Arkansasu, když se mu ve čtvrtek odpoledne udělalo špatně. Byl převezen do nemocnice, kde ve večerních hodinách podlehl úpalu.

Jih USA aktuálně čelí vlně veder, která dosahují i 38 stupňů celsia. Ve čtvrtek bylo v oblasti, kde Petrus pracoval, přes 32 stupňů. Koroner Gerone Hobbs řekl NBC, že Petrus netrpěl žádnými zdravotními problémy.

V americkém fotbale hrál na pozici guarda a mezi lety 2010 – 2012 vystřídal tři kluby. Jeho největším zápasem je Super Bowl 2011, ve kterém New York Giants porazili New England Patriots, kam následně přestoupil. Poslední kontrakt v NFL podepsal v roce 2012 s Tennessee Titans.

Nejcennější trofej, Super Bowl 2011
Nejcennější trofej, Super Bowl 2011