Martin Hašek
22. dubna 2019 • 16:14

Power Rangers! Mladíci odmítli NFL, Trump jim koupil pizzu a burgery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říkali si Power Rangers podle seriálu o nečekaných superhrdinech zachraňujících svět. Čtyři mladí, velcí a těžcí hráči amerického fotbalu spolu v minulé sezoně NCAA utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii. Tím to ale nekončí, nýbrž začíná!



Příběh Clelina Ferrella, Christiana Wilkinse, Austina Bryanta a Dextera Lawrence je v dnešním světě bezbřehého byznysu ojedinělý. Tři z této čtveřice před rokem odložili nástup do milionové NFL, aby si pofoukali zklamání z porážky ještě jedním vítězstvím. Za týden už se na ně těší nablýskaný draft slavné profesionální ligy.

Dabo Swinney, hlavní kouč univerzitního týmu Clemson Tigers, zvedl telefon. Byl loňský leden a termín, kdy měli univerzitní hráči deklarovat svůj zájem vstoupit na draft NFL, se blížil. Na druhém aparátu hovořil Christian Wilkins, dosavadní defenzivní tackle Clemsonu.

NFL Draft Week: O čem je draft v americkém fotbale
Video se připravuje ...

„Miloval jsem svůj čas v Clemsonu. Byla to úžasná zkušenost. Vyrostl jsem jako osobnost,“ líčil podle Sports Illustrated.

Samá chvála a nadšení, zároveň však s nádechem možného loučení. Kouč Swinney čekal na tu rozhodující větu. A pak ji uslyšel: „Proto jsem se, kouči, rozhodl vrátit zpátky.“

Byl to poslední kamínek, aby mohl začít romantický příběh o partě velkých a silných kluků, kteří odolali lákadlům v řádech desítek milionů dolarů kvůli cestě za ještě jedním vítězstvím v národním univerzitním šampionátu NCAA.

Čtyři mladíci z Clemsonu utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii amerického fotbalu Čtyři mladíci z Clemsonu utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii amerického fotbaluFoto Sport

Všechno začalo necelé dva týdny předtím. Tigers se jako obhájci titulu nedostali do finálového zápasu univerzitního šampionátu a s věčnými rivaly Alabama Crimson Tide prohráli v zápase s názvem Sugar Bowl hořkým výsledkem 6:24.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud