Martin Hašek
22. dubna 2019 • 16:14

Power Rangers! Mladíci odmítli NFL, Trump jim koupil pizzu a burgery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říkali si Power Rangers podle seriálu o nečekaných superhrdinech zachraňujících svět. Čtyři mladí, velcí a těžcí hráči amerického fotbalu spolu v minulé sezoně NCAA utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii. Tím to ale nekončí, nýbrž začíná!



Příběh Clelina Ferrella, Christiana Wilkinse, Austina Bryanta a Dextera Lawrence je v dnešním světě bezbřehého byznysu ojedinělý. Tři z této čtveřice před rokem odložili nástup do milionové NFL, aby si pofoukali zklamání z porážky ještě jedním vítězstvím. Za týden už se na ně těší nablýskaný draft slavné profesionální ligy.

Dabo Swinney, hlavní kouč univerzitního týmu Clemson Tigers, zvedl telefon. Byl loňský leden a termín, kdy měli univerzitní hráči deklarovat svůj zájem vstoupit na draft NFL, se blížil. Na druhém aparátu hovořil Christian Wilkins, dosavadní defenzivní tackle Clemsonu.

NFL Draft Week: O čem je draft v americkém fotbale
Video se připravuje ...

„Miloval jsem svůj čas v Clemsonu. Byla to úžasná zkušenost. Vyrostl jsem jako osobnost,“ líčil podle Sports Illustrated.

Samá chvála a nadšení, zároveň však s nádechem možného loučení. Kouč Swinney čekal na tu rozhodující větu. A pak ji uslyšel: „Proto jsem se, kouči, rozhodl vrátit zpátky.“

Byl to poslední kamínek, aby mohl začít romantický příběh o partě velkých a silných kluků, kteří odolali lákadlům v řádech desítek milionů dolarů kvůli cestě za ještě jedním vítězstvím v národním univerzitním šampionátu NCAA.

Čtyři mladíci z Clemsonu utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii amerického fotbalu Čtyři mladíci z Clemsonu utvořili podle mnohých nejlepší defenzivní lajnu v univerzitní historii amerického fotbaluFoto Sport

Všechno začalo necelé dva týdny předtím. Tigers se jako obhájci titulu nedostali do finálového zápasu univerzitního šampionátu a s věčnými rivaly Alabama Crimson Tide prohráli v zápase s názvem Sugar Bowl hořkým výsledkem 6:24.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud