Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Slavná krasobruslařka popsala sexuální útok od kolegy: Zajel mi pod kalhotky a…

Autor: pv

Odkryla citlivé tajemství. Olympijská medailistka v krasobruslení Ashley Wagnerová (28) prozradila, že ji před 11 lety sexuálně napadl kolega z reprezentace John Coughlin (†33). Dodnes má z toho americká sportovkyně trauma.

Bylo jí sedmnáct let a na večírku poprvé vyzkoušela alkohol. „Když párty skončila, tak tam nebyl nikdo střízlivý, aby mě mohl odvézt zpátky na hotel. Musela jsem přespat tam. Zdálo se mi to bezpečné. Měla jsem tam několik přátel,“ vzpomínala Wagnerová, která ale netušila, že si ji jako oběť vyhlédl krasobruslař John Coughlin.

Jedna z nejlepších krasobruslařek Ashley Wagnerová
Jedna z nejlepších krasobruslařek Ashley Wagnerová

„Uprostřed noci se vplazil do mé postele. Nejdřív jsem si myslela, že někdo hledá místo na spaní a usnula jsem. Pak mi ale začal líbat krk. Předstírala jsem, že spím a přestanu ho bavit. Pohla jsem se až když začala jeho ruka bloudit po mém těle,“ vyprávěla bronzová medailistka ze Soči 2014.

Sexuální útok se postupně stupňoval. „Lehl si na mě a rukou mi vjel pod kalhotky. Tehdy jsem se rozplakala. Přestal. Pak se na mě několik vteřin díval a odešel. Byla to chvíle, ale poznamenalo mě to na celý život,“ řekla Wagnerová. Nebyla však jedinou obětí Coughlina.

Krasobruslař zneužíval i svou sportovní partnerku Bridget Namiotkaovou, která bylo tehdy 14 let a jemu 18. Tváří v tvář spravedlnosti se už Coughlin nepostaví. Letos v lednu spáchal sebevraždu jen den poté, co dostal od Krasobruslařské federace zákaz trénovat.