Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemné vzkazy hokejistů na zesnulého maséra nároďáku: Byl jsi jedním z nás!

Autor: pet, vba

Nebýt jeho, dost možná by nebylo ani zlaté Nagano. Masér Václav Šašek (†75) byl totiž zárukou, že v kabině bude vždy skvělá nálada. Od středy už ale rozdává radost jen v hokejovém nebi.

Šašek se začal starat o atmosféru v nároďáku už v roce 1976 a nakonec u něj vydržel dlouhých 22 sezon. Podílel se tak na zlatých mistrovstvích světa 1985 v Praze, 1996 ve Vídni a hlavně na olympijském triumfu v Naganu 1998!

Právě tam navíc po finále vznikla ikonická fotografie litvínovské party, která hrála při cestě za senzační zlatou plackou prim. A přesně uprostřed stojí symbolicky právě Šašek!

„Litvínováků nás tam bylo hodně. Vždycky jsme drželi spolu, znali jsme se delší dobu a dobře vycházíme doteď. Tehdy to byl spontánní nápad a nakonec je ta fotka všude a je legendární!“ vypráví dlouholetý reprezentační kapitán Robert Reichel.

6120245:full:true:true

Slavný masér byl o tři dekády starší než jeho hokejoví svěřenci, přesto na něj hráči nedali dopustit. „I když byl generačně někde jinde, byl prostě jedním z nás! Byl takový soutěživý typ, pokaždé si připravil nějaké chytáky,“ vzpomíná někdejší bek Jiří Šlégr.

Šaškova smrt ale zasáhla úplně všechny, a to nejen na severu Čech. „Šlo o výborného chlapa, který dělal ducha národního týmu, a byla s ním velká sranda. Vždy je smutné, když zemře někdo jako on,“ smutní i trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík.