Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Neuvěříte, co se stalo hvězdě na ME v házené! Manažer se musel omluvit

Autor: ris

I tohle se může stát na tak prestižní akci jakou je mistrovství Evropy v házené! Jeden z tahounů německé házenkářské reprezentace Julius Kühn (26) málem prošvihl druhý poločas zápasu čtvrtfinálové skupiny proti Bělorusku, kamarádi ho totiž zamkli v šatně!

Kühn patří mezi nejostřejší spojky jednoho ze spolufavoritů celého turnaje, což potvrdil právě i v čtvrtečním souboji. Chlap, jehož střela letí rychlostí přes 130 km/h, pomohl k vítězství svého týmu 31:23 čtyřmi góly. Nechybělo ale mnoho a jeho střelecký zápis mohl být o trefu lehčí!

O přestávce totiž zůstal uvězněn v šatně. „Jako poslední jsem si odskočil na toaletu a hned si říkal, že něco asi není v pořádku,“ popisoval hráč. Šrumec za dveřmi totiž náhle utichnul. Když se pak z kabiny dobýval, bylo zamčeno. „V panice jsem začal bouchat na dveře,“ líčil.

Julius Kühn patří mezi největší opory německého reprezentačního týmu házenkářů
Julius Kühn patří mezi největší opory německého reprezentačního týmu házenkářů

Měl štěstí, že ho nakonec vysvobodil jeden z organizátorů. Jinak by o radost z důležitého triumfu přišel. Nikdo z německého týmu si jeho absence nevšiml. „Nerad bych, aby to vyznělo nějak divně, ale zpočátku jsem ani nepostřehl, že nám chybí,“ přiznal kouč týmu Christian Prokop.

Kühnovi ovšem do smíchu nebylo. „Manažer týmu se mi omluvil a slíbil, že už se něco takového nebude opakovat,“ dodal vylekaný bombarďák.