Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dramata v rodině Kobeho Bryanta (†41). Zrada rodičů a usmíření těsně před smrtí!

Autor: ris

Jejich vztah nebyl bez kaňky. Kobe Bryant (†41) s tatínkem Joem, rovněž někdejším hráčem v NBA, a maminkou Pamelou neměl zrovna idylický vztah. Dlouho jim nedokázal odpustit velkou zradu! Jenže... Osud tomu chtěl, že krátce před smrtí hvězdy nakonec došlo k dojemnému usmíření!

Co se stalo? Rozepře vznikly, když se junior dal na střední škole dohromady s budoucí manželkou Vanessou. Jeho rodiče ji »zbožňovali« natolik, že mladým ani nešli v dubnu 2001 požehnat na veselku. Urazili se, protože mladému synovi nedali ke svatbě s dívkou mexicko-irského původu povolení.

Pamela s Joem se od Kobeho odvrátili. Společnou řeč našli až po čtyřech letech. Harmonie mezi nimi ovšem nebyla. Třeba na finále NBA v roce 2010 dorazili jen proto, že měli vstupenky od známého. Po Kobem je nechtěli!

Kobe Bryant s manželkou Vanessou (vlevo) a maminkou Pamelou
Kobe Bryant s manželkou Vanessou (vlevo) a maminkou Pamelou

Největší psychickou újmu mu však způsobili v roce 2013, kdy zorganizovali aukci jeho věcí. Včetně dresů ze střední školy a dvou prstenů určených výhradně pro šampiony NBA. Chtěli si tak vydělat na nový dům. Marné byly snahy hvězdy: „Barák vám koupím,“ slíbil jim. Všechno marné.

Bryant tedy oznámil, že ho rodiče o chystané dražbě neinformovali a nedal k ní souhlas! Skončilo to soudem. „Omlouváme se za nedorozumění a nechtěnou bolest, kterou jsme synovi způsobili. Vážíme si finanční podpory, jež nám v posledních letech poskytoval,“ přispěchali pak táta s mámou s prosíkem o odpuštění. Podle dohody směli prodat nanejvýš deset procent nabízených relikvií.

Kdo vlastně byl Kobe Bryant? Superhvězda, objevitel, mentor – a hlavně otec
Video se připravuje ...

Rodinnné napětí nebralo konce… V roce 2016 si pan a paní Bryantovi dokonce nechali ujít synův poslední zápas v NBA. „Stojí to za ho*no,“ popsal Kobe napjatý vztah v rozhovoru pro ESPN. Těšit ho mohla alespoň pohoda se sestrami Sharií a Shayou. „Na ty jsem hrdý. Našly si vlastní práci, mají svůj život a postarají se o sebe,“ vyprávěl nadšeně.

Podle rodinného přítele a bývalého respektovaného kouče Wayna Slappyho Bryant s otcem krátce před tragédií přece jen našli společnou řeč. „Vybavuji si, že jsme s Kobem byli v jeho kempu v Santa Barbaře a s tatínkem se láskyplně objal. Bylo vidět, jak se milovali, jak na sebe hleděli, jak se na sebe usmívali,“ prozradil.

Rozum nakonec vyhrál nad ješitností...