Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trápení ex-hokejisty Alinče: Loni ochrnul, teď bojuje o život na JIPce!

Autor: Jan Rochovanský

Zase o něj má rodina strach! Bývalý hokejista a ochrnutý olympionik Jan Alinč (47) znovu skončil ve špitále. Tentokrát ho postihla závažná plicní embolie!

Jako by těch zdravotních trablů už nebylo dost. Bývalý kanonýr se loni v květnu šel pobavit s kamarády na litvínovský zimák a střihnout si hokej na inline bruslích, když narazil hlavou do mantinelu. Alinč ochrnul a život se mu obrátil naruby!

Plicní embolie

„Nikdo netušil, že z toho bude takové vážné zranění,“ řekl tehdy Blesku jeden z přímých svědků s tím, že ještě dva měsíce po události ležel jeho parťák v nemocnici a nebyl schopen komunikovat. Jenže neuběhl ani rok a účastníka zimní olympiády v Lillehammeru 1994 připoutaného k lůžku zasáhla další pohroma!

Jan Alinč nasázel za Slavii spoustu gólů
Jan Alinč nasázel za Slavii spoustu gólů

Podle důvěryhodných informací Blesku ho postihla plicní embolie a milovaného taťku holčiček Kamily a Zuzany v pátek ve vážném stavu převezla záchranka do Vojenské fakultní nemocnice v Praze!

Stálá péče

A nevypadá to s ním vůbec dobře. Podle informací Blesku je smolař Honza na jednotce intenzivní péče. Tam už za ním dorazila i manželka Simona, jež se o něj od loňského úrazu stará. Nyní si nepřeje nic jiného, než aby bývalý střelec Litvínova, Karlových Varů, Slavie či Mostu (tam ukončil kariéru) tenhle těžký boj vyhrál a mohla jej mít zpátky doma...