Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Rusové se nenávistně trefují do nevinné Koukalové: Dopovala jsi!

Autor: om

Nenávistné zprávy se sypou na hlavu bývalé biatlonistky Gabriely Koukalové (30). „Radši řekni, proč jsi najednou tak rychle zmizela z biatlonu po tvých skvělých výsledcích!“ sviští na Gábinu reakce v azbuce jako smršť střel z kaťuší. Čím závodnice, která naposledy závodila na jaře 2017 a kvůli chronickým bolestem achillovek musela ukončit kariéru, Rusy rozdráždila?

„Vybavilo se mi jedno trpké výročí. Před šesti lety jsme na Olympijských hrách zažily s Jíťou Landovou, Evčou Puskarčíkovou a Verčou Vítkovou sportovní zklamání. Jen o kousíček nám utekl bronz ze štafety. Po třech letech, v roce 2017, byla původně stříbrná ruská štafeta diskvalifikována kvůli dopingovému prohřešku Romanovové a Viluchinové. Tím se NAŠE štafeta dostala na bronzovou příčku...“ začala své zamyšlení.

„Medaile zřejmě stále visí ruským biatlonistkám na nástěnce. Ale jde hlavně o emoce, které prožíváte při zisku olympijské medaile. To je sen každého sportovce! Sport umí být někdy krutý, a to nejen na trati,“ dokončila Koukalová .

Gabriela Koukalová vzpomíná na báječnou dovolenou s manželem na Maledivách.
Gabriela Koukalová vzpomíná na báječnou dovolenou s manželem na Maledivách.

Ruské emoce jsou podle reakcí na Instagramu úplně jiné. A je jich dost, ač Koukalová psala jen česky. „Nejdřív je třeba vše řádně vyšetřit. Vina nebyla dokázána!“ dovídá se Gábina v ruštině. „Sr*t na tebe, žádnou medaili!“ píše se v jedné z vulgárních reakcí. „Kráva se ozvala. Všichni si pamatují, jak náhle jsi ukončila kariéru, aby ses vyhnula dopingovým kontrolám!“ přidává se další. „Radši podvádět a vymluvit se na léky na astma jako Norové,“ zní jiný z ukřivděných ohlasů.

Útěchou může být Gabriele a dalším českým biatlonistkám, že zamyšlení Koukalové získalo i přes deset tisíc lajků.