Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tragická autonehoda mladých skokanů na lyžích. Trenér pod vlivem alkoholu zavinil smrt!

Autor: zal

Na Nové Město se valí jedna děsivá zpráva za druhou. V neděli, den před »vykázáním« biatlonových fandů z tribun, měl cestou ze závodů vážnou nehodu místní tým mladých skokanů na lyžích. Jejich trenérovi teď hrozí až 6 let vězení.

O víkendu létali v Harrachově na žákovském a dorosteneckém mistrovství republiky. V neděli po závodech novoměstské naděje naskákaly do oddílové dodávky a vydaly se domů. Jejich cesta bohužel skončila už po osmadvaceti kilometrech. Na rovném úseku u podkrkonošské Jilemnice vůz narazil do protijedoucího superbu, ve kterém na následky nehody zemřela mladá maminka.

Trenér mladých skokanů zavinil nehodu pod vlivem alkoholu
Trenér mladých skokanů zavinil nehodu pod vlivem alkoholu

Za volantem dodávky seděl podle informací Blesku zkušený mládežnický trenér z Vysočiny, jehož skokanskou výchovou prošel i bývalý juniorský mistr světa. Podle prvotního šetření to byl on, kdo tragickou bouračku zavinil.

„Řidič vozidla VW Transporter vjel pravděpodobně do protisměru,“ stojí v policejní zprávě. Co je ještě horší, dechová zkouška odhalila v těle kouče, který šoféroval plné auto dětí, alkohol. Konkrétně půl promile.

Bilance nehody je tragická. Spolujezdkyni z protijedoucího vozu nezachránila ani dlouhá resuscitace. Její manžel a dítě byli vrtulníkem přeneseni do hradecké nemocnice. V dodávce se zranilo pět cestujících – z toho čtyři mladí skokané.

„Dvě osoby byly se středně těžkým zraněním převezeny sanitními vozy do hradecké nemocnice a jedna osoba byla vrtulníkem transportována se středně těžkým zraněním do Prahy,“ popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová. Zbylá dvě poranění byla lehčího rázu a ošetřili je v jilemnické nemocnici.