2. března 2020 • 15:15

Krčmář o závodech bez diváků: Jako sex bez orgasmu. Šlesingr ukazuje na letiště

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak bude se závodit, nebo ne? Zřejmě ano, ovšem v dost nezvyklé atmosféře. Světový pohár biatlonistů v Novém Městě na Moravě se v závěru týdne uskuteční před kompletně prázdnými tribunami. Jde o preventivní opatření kvůli šířícímu se koronaviru. Třeba Michal Krčmář ale s rozhodnutím Bezpečnostní rady státu zrovna nesouhlasí. „Bude to jako sex bez orgasmu,“ napsal na svém Instagramu.



Po celém světě v souvislosti s koronavirem stále přibývají zrušené, přesunuté či jinak omezené sportovní akce. A tato hrozba teď ovlivnila i biatlonový Světový pohár v Novém Městě na Moravě. Organizátoři na Vysočině přitom původně počítali s tím, že v areálu by se během čtyř závodních dnů mohlo vystřídat až sto tisíc fanoušků.

Ti všichni teď mají smůlu, pojede se na uzavřeném stadionu.

„Vzhledem k tomu, kolik lidí na tu akci mělo přijet, je to preventivní opatření a já jsem žádnou jinou alternativu neviděl,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček. Čeští závodníci, kteří se těšili na masivní podporu příznivců, však zrovna nadšení nejsou.

Michal Šlesingr není rád, že se v Novém Městě pojede před prázdnými tribunami
Michal Šlesingr není rád, že se v Novém Městě pojede před prázdnými tribunami

„Snažím se pochopit a přijmout rozhodnutí vlády…,“ napsal Michal Krčmář k fotografii, na níž vedle sebe zveřejnil prázdné tribuny a zaplněnou arénu. „Ale zatím se mi to nepovedlo. Snažím se najít nějaké přirovnání, které vystihne závodění v Novém Městě bez fanoušků. A našel jsem ho: Bude to jako sex bez orgasmu,“ posteskl si devětadvacetiletý biatlonista na Instagramu.

Stručnou reakci přidala i jeho reprezentační kolegyně Eva Kristejn Puskarčíková: „Jako sex bez orgasmu a druhé osoby,“ naťukala na sociální síť. Slovenka Ivana Fialková zase vyjádřila své pocity jen třemi smutnými smajlíky.

Později reagoval i nejzkušenější český biatlonista Michal Šlesingr. Ani on bezpečnostním obavám příliš nerozumí. „Žádná panika mě opravdu nepohlcuje. Není mi jasné, proč je nutné zakázat diváky, když jich ze zahraničí mělo dorazit kolem čtyř tisíc, dokud zároveň necháme v provozu letiště, nákupní centra, pražskou MHD a další...,“ napsal Šlesingr.

„Nemyslím si, že biatlon je větší riziko než letiště, tak mě překvapilo, že zatímco biatlonu naše vláda zakázala diváky, tak na letišti nezakázala cestující. Vždyť by přece společnosti mohly bez problémů létat bez nich. Připadá mi to jako takové populistické gesto, jak vládě na lidech záleží, což mě vlastně u populistické vlády překvapit nemůže,“ doplnil.

Světový pohár v Novém Městě se bude konat od 5. do 8. března. Během čtyř dnů je na programu šest závodů. Postupně se pojedou sprinty, štafety a také oblíbená klání s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud