Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mrazivá slova kapitána mistrů světa: Syn mi zemřel v náruči!

Autor: ris

Dvakrát zvedl nad hlavu trofej pro mistra světa, vyhrál Ligu mistrů, všechny úspěchy by ale bývalý kapitán fotbalistů Brazílie a opora AC Milán Cafú (50) vyměnil za život syna Danila Feliciana de Moraise, jenž vloni zemřel na infarkt. „Bylo mu teprve třicet,“ teskní jeho zoufalý otec, který o neštěstí poprvé otevřeně promluvil.

Cafú se o tragickou životní chvíli podělil se čtenáři oficiálního webu fotbalového šampionátu v den svých padesátých narozenin, které měl v neděli. „Nikdy jsem si ani nedokázal představit takovou noční můru, ale mám dojem, že dnes je ten pravý čas mluvit o ztrátě, s níž se setkaly miliony z nás po celém světě,“ uvedl.

Některé události jsou nevysvětlitelné. Šokující. Legendární obránce nikdy nezapomene na 4. září 2019. „Syna jsem ztratil v náruči. Snažil jsem se mu pomoct a zachránit ho, ale opustil nás,“ popsal děsivé momenty. „Byl a je to pocit absolutní prázdnoty. Hrozná bezmoc. Můžete se cítit fyzicky skvěle, ale v takovém okamžiku vám to je k ničemu. Když nemůžete zachránit vlastního syna, cítíte neuvěřitelnou prázdnotu.“

Fotbalistovi v černých okamžicích pomáhá víra. „Bůh si vzal syna k sobě a já věřím, že tam, kde je teď, je mu dobře,“ řekl Cafú. „Dívá se na nás tam shora, kouká a směje se, co všechno tady děláme. Modlím se, aby něco takového nezažil žádný rodič. Otec by nikdy neměl pohřbívat vlastního syna,“ dodal výjimečný hráč.

Bývalý kapitán fotbalové Brazílie Cafú je dvojnásobným mistrem světa
Bývalý kapitán fotbalové Brazílie Cafú je dvojnásobným mistrem světa