6. června 2020 • 15:19

Tajná výprava do Německa. Čech měl klíčovou roli při lámání hvězdné posily

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O snajpra Lipska Tima Wernera stojí velkokluby z celé Evropy, ale podle všeho se nakonec bude stěhovat do Londýna. A svou roli v tom hraje i Petr Čech. Bývalý hvězdný gólman a nyní funkcionář Chelsea se měl ještě před přerušením bundesligy vydat do Německa a spolu s Frankem Lampardem útočníka přesvědčit.



Timo Werner umí střílet jeden gól za druhým, ale zatím není příliš silný v angličtině. Frank Lampard se zase ukazuje jako správná volba na post manažera Chelsea, ale němčinu nikdy nepotřeboval. Přesun hvězdy Lipska na Ostrovy potřeboval prostředníka. Respektovanou hvězdu, navíc jazykově vybavenou. Volba byla jasná – Petr Čech!

Podle Telegraphu se dvojice Lampard – Čech vydala ještě před koronavirovou pauzou a uzavřením hranic do Saska, aby přesvědčila Tima Wernera i celou jeho rodinu, že Chelsea je lepší adresa než Liverpool, který má o snajpra také zájem.

Bývalý gólman, který kromě češtiny a angličtiny ovládá i němčinu, francouzštinu a španělštinu, hrál při několikahodinových rozhovorech daleko větší roli než pouhého překladatele. Hvězdná delegace z Londýna nakonec udělala dojem jak na Wernera, tak na jeho otce Günthera Schuha.

Výsledkem utajované cesty má být, že výstupní klauzuli na 60 milionů eur (v přepočtu 1,6 miliardy) korun vyplatí Lipsku právě Blues. Německý server Bild píše, že se rozhodně nebude zlobit ani Wernerova přítelkyně Paula, která Londýn navštívila na podzimní zápas Ligy mistrů na Tottenhamu a velkoměsto na Temži jí uhranulo.

Timo Werner střílí třetí gól Lipska v utkání s Kolínem
Timo Werner střílí třetí gól Lipska v utkání s Kolínem

Werner v minulosti působil ve Stuttgartu a do Lipska přišel před čtyřmi lety. V probíhající sezoně dal za saský celek ve všech soutěžích 31 branek a pomohl mu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V bundeslize je Werner s 25 góly druhým nejlepším střelcem.

Plánovaný přesun na trase Lipsko – Londýn může mít také klíčový vliv na budoucnost Patrika Schicka, který je v Německu z Říma na hostování s opcí ve výši 29 milionů eur (775 milionů korun). „Máme striktní plán a rozpočet, který musíme respektovat. Nemůžeme plýtvat zdroji,“ tvrdil ještě před pár dny kouč Lipska Julian Nagelsmann. S miliardou a půl v rozpočtu navíc by ale požadovanou částku mohl najít.

RB Leipzig Vše o klubu ZDE Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud