Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtyři roky od tragédie v Jaroslavli: Vdova po Rachůnkovi znovu mámou. Dítě má s jeho kamarádem

Autor: Tomáš Pokorný

Vyplakala potoky slz, srdce měla vyrvané z těla. Ale život jde dál... Teď je vdova po hokejovém obránci Karlu Rachůnkovi (†32) konečně zase šťastná. Kateřina (36) našla novou lásku a loni se potřetí stala maminkou.

Od smrti Karla, který spolu s dalšími českými reprezentanty Josefem Vašíčkem (†30) a Janem Markem (†31) zahynul při pádu letadla ruského týmu v Jaroslavli, uplyne v září už pět let.

Kateřině byl tehdy v nejtěžších chvílích jednou z velkých opor Karlův kamarád a spoluhráč z nároďáku Petr Vampola (34), člen zlatého týmu z MS 2010. Rok co rok spolupořádal Slováckou benefici, kterou Rachůnek založil, truchlící vdově a mamince nyní osmiletého Matěje a brzy šestileté Kačenky pomáhal překonat nejhorší období v životě.

Kateřina Rachůnková se synem Matýskem
Kateřina Rachůnková se synem Matýskem

Když po letech oba přemohli největší smutek, osud tomu chtěl a z přátelství se stala láska. Teď už Kateřina s Petrem, čerstvým vítězem extraligy v dresu Liberce, žijí jako rodina. A vedle Matýska a Kačky se starají ještě o malou Aničku, která se jim narodila loni v létě! Jestli to Karel odněkud seshora vidí, určitě je rád, že je o Kateřinu a jeho dvě děti dobře postaráno...

Mates válí jako táta, Kačku baví tenis

Kačence bude za tři týdny šest let a zamilovala si tenis. Matýskovi bylo v listopadu osm a hraje hokej jako táta. "Děti vypadají, že jsou spokojené. Často je vídám usměvavé,“ řekla Blesku paní, která bydlí v Liberci nedaleko od domu, který během uplynulé hokejové sezony obýval Vampola s Kateřinou a dětmi.

Kateřina Rachůnková mluví o vášni svého muže pro fotbal
Video se připravuje ...

Mates válí za žáky Tygrů a stejně jako tatínek hraje v obraně. Když Vampola v neděli vyhrál se Severočechy extraligu, Rachůnek junior měl podobnou radost, jako když na MS v Bratislavě v roce 2011 mačkal s mámou palce na tribuně a táta s Petrem vyhráli bronz.

Oblékne jednou také reprezentační dres? Možná. Ve sportu našla zalíbení i Kačenka, která podle informací Blesku chodí dvakrát týdně na tenis. Vyroste z ní nová Petra Kvitová ? Táta Karel by byl už teď na obě ratolesti pyšný...