13. ledna 2011 • 04:00

Kouč zesnulého plavce (†18): Ve vlaku se dobře bavil

Autor: Blesk Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl členem české juniorské reprezentace, vloni se zúčastnil ME juniorů v Helsinkách i olympijských her mládeže v Singapuru. Ondřej Palatka (†18) patřil mezi naděje českého plavání. Jenže v neděli došlo k tragédii, která ukončila nejen jeho kariéru, ale celý život. Za dosud nejasných okolností zemřel na kolejích nedaleko rodného Prostějova.



Blesk.cz

Palatka se věnoval plavání od druhé třídy. V Prostějově chodil do sportovní třídy tamního gymnázia a v září přestoupil za lepšími podmínkami na sportovní gymnázium v Ostravě.

„Je to obrovská škoda. Byl to velice slušný, pracovitý a poctivý kluk. Nikdy jsem si na něj nemohl stěžovat,“ řekl Prostějovskému deníku trenér Petr Adamec.

K neštěstí došlo na trati u Vrahovic, které sousedí s Prostějovem, a to pravděpodobně ve chvíli, kdy tam v neděli po půl sedmé večer projížděl rychlík do Šumperka. Vítězslav Hartmann, Palatkův ostravský kouč, byl jedním z posledních, kdo s ním mluvil.

„Byli jsme celý týden na soustředění na horách. I ve vlaku cestou zpátky jsme se všichni výborně bavili a Ondra byl mezi námi. Nikomu z nás nepřišlo ani na mysl, co se může stát v tak krátké době,“ uvedl.

„Byl to skvělý kluk, cílevědomý sportovec a čestný člověk. Zanechte si na něj jen ty nejlepší vzpomínky,“ napsal do diskuze na Plaveckém blogu jeho děda.

Policie zatím odmítá sdělit k tragédii bližší podrobnosti – pouze vyloučila cizí zavinění.

„Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a povaze případu nebudeme sdělovat žádné další podrobnosti,“ vysvětlil Deníku tiskový mluvčí prostějovské policie Petr Weisgärber.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud