29. září 2016 • 04:55

Spartě nabízejí i Granta, Křetínský ale bude bojovat o Trpišovského

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta hledá nového trenéra! Tahle zpráva se rychle rozšířila fotbalovým prostředím a na Letné tak už podle informací Sportu přistály i nabídky renomovaných zahraničních koučů, třeba Izraelce Avrama Granta. Sparťanské vedení si ale vyhlédlo Jindřicha Trpišovského, o jehož vykoupení z Liberce by měl v nejbližší době jednat majitel klubu Daniel Křetínský.



Pamatujete? Už jednou se v Česku mluvilo o příchodu Avrama Granta, svého času trenéra Chelsesa. V roce 2009 se o něm vážně uvažovalo jako o možném kouči české reprezentace, jeho angažmá ale nakonec padlo i kvůli tomu, že se chtěl vrátit do Premier League.

Renomovaný Izraelec, který naposledy vedl Ghanu, je teď opět na scéně, agent nabízí jeho služby Spartě. A není to jediné velké jméno, jež na Letnou doputovalo, zájem by prý měla i rumunská legenda Dan Petrescu. Sparta si ale následníka Zdeňka Ščasného vybrala v Česku - má to ovšem jeden háček.

Že osloví Liberec a Jindřicha Trpišovského, na tom se představitelé Sparty v čele s Danielem Křetínským usnesli v pondělí večer. A hned druhý den se s talentovaným trenérem sešla trojice z klubového vedení Adam Kotalík, Jakub Otava a Jaroslav Hřebík. Informovali ho, že je pro letenský klub variantou číslo jedna a že s dalšími kandidáty nejednají.

Agentura ČTK posléze informovala, že jim dal Trpišovský slovo a dohodl se na podmínkách smlouvy. To však zdroje deníku Sport vyvrací, zatím nedošlo ani k ústní dohodě. Oficiálně to obě strany odmítly komentovat.

Zaskakující kouč Sparty David Holoubek sleduje hráče na tréninku před duelem Evropské ligy proti Interu Milán
Zaskakující kouč Sparty David  Holoubek sleduje hráče na tréninku před duelem Evropské ligy proti Interu Milán

O případné trenérské rošádě rozhodne až schůzka majitelů Křetínského a Ludvíka Karla, který musel zkrátit svou dovolenou o dva dny. Na ní by mělo zaznít, že Sparta chce Trpišovského okamžitě, avšak je ochotna vyčkat do reprezentační pauzy. Ta započne v pondělí.

Jaké budou Karlovy podmínky, o tom můžeme spekulovat. Patrně bude chtít k několikamilionovému odstupnému přibalit ještě hráčskou kompenzaci. Dalším adeptem zůstává Adrián Guľa ze Žiliny, ta ho prý ale nebude chtít pustit za žádnou cenu...

Jistotou tak zatím je jen to, že dnešní utkání Evropské ligy s Interem Milán i to nedělní ligové v Brně povede dočasně pověřený trenér A-týmu David Holoubek.

Více o hledání trenéra pro Spartu čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Kouč Sparty Holoubek: Volal jsem si s Krejčím, radil mi, co na Inter platí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud