9. února 2017 • 13:37

Sparta potvrdila třetí posilu. Hovorku přesvědčila Požárova vize

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta potvrdila příchod třetí zimní posily. Z Liberce přestupuje obránce David Hovorka, který s klubem podepsal smlouvu do června 2020. „Líbila se mi vize, kterou mi představil na osobní schůzce pan Požár. Bavili jsme se o plánech do budoucna a mém uplatnění ve Spartě – a to mě přesvědčilo,“ řekl pro klubový web.



Velkou roli v Hovorkově příchodu hrála skutečnost, že ve Spartě už dříve působil. Spolupracoval třeba s trenérem Davidem Holoubkem. „Znám se s ním z doby mého působení na Strahově, trénoval mě jako asistent v dorostu,“ uvedl Hovorka.

V sezoně 2012/13 se dostal i do kádru áčka, následně hostoval v Hradci Králové a Viktorii Žižkov, v létě 2015 přestoupil do Liberce. "V klubu mám osobní historii, prošel jsem mládeží, pro mě je to teď nová výzva a krok dopředu,“ přiznal.

Sportovní manažer a trenér Sparty Tomáš Požár ocenil Hovorkův charakter. "David je válečník. Nesnáší, když jeho tým prohrává. Pro kluky kolem sebe je ochotný obětovat cokoli. Takové hráče mám rád. Navíc je náš, vyrostl tady."

Do zápasu Sparty zasáhne Hovorka však až v příští sezoně. V podzimním zápase Evropské ligy proti Fiorentině si totiž poranil koleno a nyní je uprostřed půlroční léčby. „Aktuálně jsem v Čechách a věnuju se rehabilitaci,“ potvrdil David, který má na svém kontě v české nejvyšší soutěži 36 zápasů a tři góly.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

David Hovorka v souboji s brankářem Fiorentiny
David Hovorka v souboji s brankářem Fiorentiny

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud