Jan Vacek
21. února 2017 • 13:10

Dočkal už vyrazil do Číny. Odchod ze Sparty je na spadnutí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup Bořka Dočkala do čínského klubu Che-nan Ťi-na-jie je na spadnutí. Podle informací serveru iSport.cz dnes po obědě lídr Sparty odletěl společně s manželkou a hráčským agentem Jindřichem Štastným ze společnosti Sport Invest do Číny, aby si prohlédl tamní prostředí. Následně by měl v klubu absolvovat lékařskou prohlídku a podepsat smlouvu. Sparta by mohla vyinkasovat astronomických 230 milionů korun.



Je to zásadní zvrat. Zatímco ještě v pondělí nebylo jasné, jak vyjednávání Letenských s čínským klubem dopadnou, nyní je téměř jasno. Bořek Dočkal s největší pravděpodobností Spartu opustí a zamíří do čínského klubu Che-nan Ťi-na-jie.

„Bořek se chce nejprve podívat na prostředí, ve kterém by s rodinou žil. Pokud bude všechno v pořádku, nic nebrání tomu, aby podstoupil prohlídku a podepsal smlouvu,“ řekl pro iSport.cz zdroj detailně obeznámený s pozadím transferu.

Dočkal už v pondělí dostal od Sparty zelenou k odchodu. Klub nechal svého dlouholetého lídra, aby se o své budoucnosti sám rozhodl. Osmadvacetiletý reprezentant reálně přestup do dynamicky se rozvíjející soutěže zvažoval už minulý týden, na poslední chvíli ale couvnul.

Po výbuchu Sparty v úvodním zápase play off Evropské ligy proti Rostovu se však téma jeho možného odchodu znovu otevřelo. Čínský klub navýšil nabídku, údajně až na 230 milionů korun. Dočkalův roční plat by pak měl činit zhruba 81 milionů korun.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud