Jakub Konečný
21. června 2017 • 11:11

Holkův konec ve Spartě? Zachovali se k němu nedůstojně, říká agent

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si Mario Holek konec dovolené nepředstavoval. Stejně jako další tři fotbalisté pražské Sparty (Ondřej Mazuch, Tiémoko Konaté a Matěj Hybš) totiž dostal špatnou zprávu: Už nechoď, trenér s tebou nepočítá. V plánech nového trenéra Andrey Stramaccioniho jednoduše nefigurují a mohou si hledat nové angažmá. „Přijde mi to hodně nedůstojné,“ říká Holkův agent Jiří Müller.



„Rozhodli jsme se tak na základě debaty s klubem. Panuje shoda, že budeme mít pro sezonu v kádru 23 až 24 hráčů. Přijímat taková rozhodnutí je součástí trenérské profese,“ glosoval čistku nový trenér Andrea Stramaccioni.

Byť ji deníku Sport potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů, klub k celé záležitosti včera žádné oficiální stanovisko nevydal. Vše bude komentovat zřejmě až dnes, kdy se tým po dovolené poprvé sejde.

Stramaccioni: Rosický je legenda. Sparta musí začít znovu vyhrávat
Video se připravuje ...

„Pro mě to bylo velké překvapení,“ přiznává Jiří Müller, který zastupuje Holka. „Mario byl v posledních sezonách hodnocen jako jeden z nejlepších stoperů ligy – a teď ho dávají pryč. Respektuju, že mu nechtěli prodloužit smlouvu, ale že se k němu zachovali takhle, mi přijde hodně nedůstojné.“

V Holkově případě lze skutečně mluvit o šoku. Defenzivní univerzál přišel do Sparty na začátku roku 2012 a v týmu si vybudoval silnou pozici, byl zástupcem kapitána. Figuroval v širším kádru reprezentace a v posledních čtyřech ligových sezonách byl vždy nejpřesněji přihrávajícím hráčem celé soutěže.

Jihlava - Sparta: Holek ztratil balon, Hronek připravil gól pro Ikauniekse – 1:0 pro Jihlavu
Video se připravuje ...

Jenže už v zimě Sparta přivedla do středu obrany Davida Hovorku z Liberce, teď k němu přibyl Lukáš Štetina z Dukly a ještě se pracuje na příchodu jednoho stopera ze zahraničí, takže bylo jasné, že někdo bude muset z Letné odejít. Černý Petr nakonec dostal vedle třicetiletého Holka i o dva roky mladší Mazuch, oba přitom mají ve Spartě platnou smlouvu. Holek ještě na rok a Mazuch dokonce do června 2020.

„Vzali jsme to na vědomí a budeme to řešit,“ glosoval krok Sparty Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest, do jejíhož širokého portfolia Mazuch patří. Sparta uvedené hráče nemůže samozřejmě propustit jen tak, bude se s nimi muset dohodnout na předčasném ukončení kontraktu.

Takže je pravděpodobně vyplatí a udělí jim statut volného hráče, aby za ně případný zájemce nemusel platit žádné odstupné. Fotbalisté, s kterými třetí tým uplynulé sezony už nepočítá, zřejmě nebudou mít o nabídky nouzi, ale pro většinu zájemců zejména z české ligy může být nepřekonatelná překážka jejich vysoký plat.

Sparta - Slavia: Penalta po ruce Holka, Mešanoviče ale vychytal Koubek!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud