David Pávek
12. srpna 2017 • 10:00

Hušbauer řídil výhru, dostal lepší smlouvu. A díky Spartě, napsal Tvrdík

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství Slavie nad Jihlavou 2:0 v páteční předehrávce 3. kola Het ligy proměnil Josef Hušbauer ve svou show. Tvořivý středopolař měl na něm zásadní podíl - proměnil penaltu a ještě nápaditou přihrávkou rozjel akci před druhým gólem. Po zápase ho ocenil i slávistický boss Jaroslav Tvrdík, který bez dalších podrobností zároveň oznámil, že vršovický klub se svým špílmachrem prodloužil smlouvu, která původně platila do června 2019.



Otěží se Hušbauer ujal v Edenu už v 6. minutě zápasu, když proměnil penaltu, kterou sudí Martin Nenadál nařídil po faulu Lukáše Zoubeleho na Milana Škodu. Právě od slávistického kanonýra sedmadvacetiletý záložník převzal roli exekutora pokutového kopu - alespoň projednou. "Bral si balon, tak jsem se ho jen zeptal, jestli chce jít kopat, i když byl na něj faul. Říkal, že si to klidně můžu vzít. Příště to ale nechám už zase na Milanovi, pokud na něj nebude faul," usmíval se Hušbauer.

Slavia - Jihlava: Po Škodově souboji se Zoubelem kopal Hušbauer penaltu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Slávistický středopolař rozdával po celý zápas přesné pasy a dirigoval hru. Z té nejhezčí přihrávky z Hušbauerovy kopačky, kolmice na dobrých 40 metrů, mohl těžit Milan Škoda. Toho sice brankář Rakovan vychytal, dorážející Danny už ale neměl složitou práci a zvýšil na 2:0.

"Je to o náběhu. Když je dobrý náběh, je ideální to poslat mezi hráče. Pak už záleží na tom, jak se to vyřeší. Naštěstí z toho byl gól," komentoval svůj přesný pas 27letý hráč.

Slavia - Jihlava: Krásná akce! Škodovu střelu dorazil Danny a je to 2:0
Video se připravuje ...

Hušbauer mohl sám ještě vstřelit jednu branku, radost mu ale překazil pomezní sudí. Rozhodnutí to ale bylo poněkud zmatečné - gól by sice neměl být uznán kvůli ofsajdu Jana Bořila, Hušbauer si ale od rozhodčích vyslechl, že mimo hru byl postaven on sám.

Slavia - Jihlava: Gól Slavie neplatil správně. V ofsajdu byl už Bořil
Video se připravuje ...

Poklonu tvořivému záložníkovi vysekl i slávistický šéf Jaroslav Tvrdík. "Naší "desítce" nestačilo ocenění "nejkreativnější hráč ligy" a jede dál. I proto nová a prodloužená smlouva. Gratulace Josefe," sdělil na twitterovém účtu, že Hušbauer dostal novou smlouvu. "A díky Spartě," dodal vzkaz na adresu odvěkého rivala, který před rokem a půl Hušbauera do Edenu pustil a ten v červenobílém dresu nastartoval svoji uvadající kariéru.

Výkon rozjetého záložníka musí slávisty těšit. Zbývá doufat, že podobnou chuť a přesnou mušku si zabalí s sebou i na Kypr, kde Slavii už v úterý čeká první zápas play off Ligy mistrů proti APOELu Nikósie.

Góly

Domácí: 6. Hušbauer, 18. Danny

Hosté:

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli (60. Souček), Sobol – Ngadeu – Van Buren (86. Švento), Hušbauer, Rotaň, Danny – Milan Škoda (C).

Hosté: Rakovan – Nový, Kryštůfek, J. Krejčí (C), Keresteš – Zoubele (80. Štěpánek), N. Daníček (46. Klíma) – Fulnek, Hronek, Popović (55. Dvořák) – D. Ikaunieks.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Frydrych, Zmrhal, Mešanović, Švento, Altintop, Souček

Hosté: Soukup, Rosa, Tlustý, Novotný, Štěpánek, Klíma, Dvořák

Karty

Domácí: Hušbauer

Hosté: Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový

Rozhodčí

Nenadál – Nádvorník, Pochylý

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

10 112 diváků

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jihlava 2:0. Za 20 minut rozhodnuto, góly dali Hušbauer a Danny
Video se připravuje ...

Hušbauer chválil Sobola a litoval neproměněných šancí. Gólů mohlo být víc, hlavně v první půli, tvrdil
Video se připravuje ...

Danny při děkovačce před fanoušky Slavie
Danny při děkovačce před fanoušky Slavie

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud