Stanislav Hrabě
14. února 2012 • 13:38

Rozehnal se ve francouzské lize trefil, přesto odcházel vypískán

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Naprosto bláznivý zápas – tak označují přítomní utkání 23. kola francouzské ligy Olympique Lille-Girondins Bordeaux, v němž hosté zvítězili zběsilým poměrem 4:5. Stejně tak ho prožíval i český reprezentant David Rozehnal v obraně Lille. Dal sice gól, a hodně krásný, ale nakonec odcházel vypískán.



Přitom neměl původně vůbec nastoupit. Disciplinární komise mu za tři žluté karty v lednových zápasech (liga, pohár, ligový pohár) na zasedání 2. února udělila trest na jedno střetnutí, který si měl nejprve odbýt ve 22. kole Sochaux-Lille. To však bylo pro nepřízeň počasí odloženo.

Trest se ovšem nepřesunul na souboj s Bordeaux, neboť Lille podalo stížnost a Rozehnal byl nakonec uvolněn. Trenér Rudi Garcia ho zařadil do nominace, moc si ovšem nepomohl.

Nejhezčí okamžik si Rozehnal připsal v 8. minutě, po Poyetově přímém kopu skvěle hlavičkoval, brankář hostů míč obratně vyrazil, ale Rozehnal míč poslal z voleje do sítě. Vyrovnával na 1:1.

Obhájce titulu Lille totiž prohrával už ve 2. minutě, na inkasovaném góle měl Rozehnal podíl. Stejně jako na dalších čtyřech, které jeho tým inkasoval během jeho pobytu na hřišti.



Při prvním nechal útočníka hostí vystřelit a z dorážky přišel gól, při druhém nezabránil odcentrování, při třetím mu na půlicí čáře utekl  Maurice-Belay a on ho marně stíhal.

Když při čtvrtém hřebíku do lillské rakve nepokryl na malém vápně Gouffrana (nahrával Jaroslav Plašil), měl už toho trenér Garcia dost a Rozehnala vystřídal.

Odcházel za pískotu fanoušků, vystřídal ho Lucas Digne. Během třicet minut dokázali domácí vstřelit tři góly a vyrovnat, ve 3. minutě nastavení přesto padli druhým Obraniakovým zásahem. Francouzský reprezentant s polskými kořeny Ludovic Obraniak přestoupil v létě do Bordeaux právě z Lille a nyní se pomstil bývalým spoluhráčům dvěma góly.

„Trenér nic nezmůže, když má opravna otevřené dveře,“ postěžoval si po utkání trenér Rudi Garcia. „Kolik bychom museli dát gólů, abychom dosáhli aspoň na remízu? Všechno jsme si prohráli na začátku druhého poločasu, “ připomenul otevřené dveře obrany.

Český legionář nastoupil k jubilejnímu 100. zápasu ve francouzské lize (Paris Saint-Germain a Olympique Lille), vstřelil třetí gól v této soutěži. Nezapíše si však tento večer mezi ty, na něž bude rád vzpomínat. Byl to skutečně naprosto bláznivý zápas.             


Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud