17. března 2015 • 19:53

Sparta v poháru zdolala Jablonec, poprvé se trefil Řezníček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty vstoupili do čtvrtfinále Poháru FAČR s Jabloncem domácí výhrou 2:1. Pražané vedli po gólech Jakuba Řezníčka a Václava Kadlece, navíc zahodili několik dalších šancí, jenže Jablonci zvýšil šance do odvety po brejku Martin Doležal. Odveta na severu Čech se hraje 15. dubna.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Oba celky se spolu utkaly už v sobotu v lize a hrály bez branek. Tentokrát oba trenéři sáhli hned k několika změnám. V sestavě Sparty chyběly opory Dočkal , Krejčí či Lafata , naopak poprvé větší šanci dostali brankář Miller a útočník Řezníček. Jablonec zase nechal na lavičce Hübschmana, Pernicu, Crnkiče, Šabalu či Pospíšila.

Sparta byla doma o poznání aktivnější než před třemi dny v Jablonci, když se prosazovala zejména po své levé straně. Odtud přišla i první šance v 6. minutě. Shala našel ve vápně volného Costu, levý obránce však z voleje pálil v ideální pozici nad.

O čtyři minuty později přišla téměř totožná akce, ovšem s gólovým efektem. Tentokráte přihrával pod sebe Konaté a Řezníček střelou pod břevno zaznamenal svou první branku v dresu Sparty po únorovém příchodu z Příbrami.

Sparťané se radují z gólu do sítě Jablonce
Sparťané se radují z gólu do sítě Jablonce

Důrazný útočník byl hodně vidět a během první půle měl dvě nebezpečné hlavičky, které však skončily vedle.

Jablonec poprvé zahrozil až ve 33. minutě, když se ke střele z úhlu dostal Mingazov, ale tvrdý pokus nasměroval jen do Millera. Naopak ve 40. minutě přišla pojistka. Costův centr nejprve Kadlec nasměroval hlavou jen do břevna, míč se však k němu odrazil zpět a napodruhé se reprezentační útočník už nemýlil. Pro Kadlece to byl už čtvrtý gól od zimního návratu z Frankfurtu.

Druhou půli začal Jablonec přeci jen aktivněji, ale byla to znovu Sparta, kdo mohl udeřit. Konatého po hezké akci však vychytal Hrubý. Po brejku pak měl dobrou pozici Vácha , ale místo střely volil jen přihrávku, čímž založil protiútok Jablonce. Ten táhl Mingazov, před brankou našel Doležala a jablonecký útočník neměl problém trefit odkrytou branku.

Sparta mohla odpovědět znovu, Řezníčka nechala obrana Jablonce zcela volného, ovšem výsledkem byla hlavička jen těsně vedle. A když si Hrubý poradil i se střelou střídajícího Schranze v závěru, Jablonec udržel nadějný výsledek do odvety.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:

Sparta Praha - Jablonec 2:1 (2:0)

Branky: 10. Řezníček, 40. Kadlec - 57. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Blažej. ŽK: Řezníček - Kopic, Greguš. Diváci: 2557.

Sparta: Miller - Mareček, Brabec , Holek, Costa - Vácha - V. Kadlec, Matějovský, Shala (70. Dočkal), Konaté (79. Schranz) - Řezníček (82. Lafata). Trenér: Lavička .
Jablonec: Hrubý - Romera, M. Kysela, Beneš, F. Novák - Greguš, Rossi - Masopust (61. M. Pospíšil), Kopic, Mingazov (69. Crnkič) - Doležal (79. Šabala). Trenér: Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud