14. února 2012 • 17:29

Bydlení hvězd Schalke v Plzni. Hotel musel rozřezat postele!

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - SCHALKE ČTVRTEK 19:00 | Vzácná delegace míří do západočeské metropole. Přijede ve středu, zdrží se na dvě noci a bude o ni královsky postaráno. Raúlovi a spol. připravili v hotelu na přání speciální paprikovou polévku, koláčky ve tvaru mušle a neváhali ani rozřezat postele! „Nic jiného nám nezbývalo,“ vysvětluje s úsměvem jeho ředitelka Jana Rybová, sestřenice tenistky Barbory Záhlavové-Strýcové.



Bifteky, ryby, spoustu druhů salátů a speciální koláčky ve tvaru mušle. Takový jídelníček čeká na fotbalisty Schalke, kteří zítra nastoupí v Plzni v úvodním duelu play off Evropské ligy.

„Mají vyšší požadavky, třeba na bohatší výběr jídla. A chtějí mít speciální paprikovou polévku. Náš šéfkuchař musel recept konzultovat s jejich kuchařem,“ poodhaluje něco ze zákulisí příprav Jana Rybová, jenž šéfuje hotelu Golden Fish.

Specialitou na přání budou i speciální koláčky ve tvaru mušle. Ředitelka se o tom, že si německý tým vybral právě z její nabídky, dozvěděla přibližně před měsícem. Do Plzně dorazila i dvoučlenná inspekce z agentury, která pobyt pro klub zařizuje a předala vedení hotelu seznam požadavků.

Asi nejbizarnějším přáním bylo, že všichni členové výpravy musí mít navlas stejné podmínky. Jenže hotel měl v několika pokojích velké spojené postele. Proto musel přijít příkaz: rozřezat!

„Neměli jsme oddělená lůžka, nic jiného nám tedy nezbývalo. Povolali jsme truhláře, kteří je rozřezali a upravili na dvě jednotlivá lůžka,“ vysvětluje Rybová zajímavou operaci.

Oddělené postele v pokojích připravené pro fotbalisty Schalke
Oddělené postele v pokojích připravené pro fotbalisty Schalke

„Pro hráče vybrali ubytování v třípokojových a dvoupokojových apartmánech. Ve třípokojovém apartmánu jsme museli postele rozdělit na dvě oddělená lůžka, kde budou ubytováni vždy dva hráči. Dvoupokojové apartmány jsou připraveny pro jednoho hráče,“ dodává Rybová.

Výprava Schalke obsadí přibližně dvě třetiny kapacity hotelu. Do Plzně si klub přiveze i vlastní ochranku, která se bude starat o bezpečí a klid svých hvězd. „Je pro nás čest, že si nás vybrali. Jsme připraveni, hosté mohou dorazit,“ ubezpečuje šéfka hotelu, která má s ubytováváním sportovců bohaté zkušenosti.

Tamní prostředí si už vyzkoušeli například fotbalisté Sparty či soupeři plzeňských „indiánů“ v hokejové extralize.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud