6. dubna 2011 • 22:54

Barcelona rozstřílela Hübschmanův Šachtar

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen fotbalový mirákl by ještě mohl českého fotbalistu Tomáše Hübschmana posunout do semifinále Ligy mistrů. Barcelona rozprášila v úvodním čtvrtfinále jeho Šachtar Doněck 5:1. Ukrajinský velkoklub přezdívaný jako „krtci“ by tak musel v domácí odvetě k postupu nastřílet Messiho partě minimálně čtyři branky.



Před čtrnácti dny Tomáš Hübschman podlehl španělské reprezentaci 1:2. Včera proti Xavimu, Iniestovi a spol. prohrál český záložník na Pyrenejském poloostrově znovu. Barcelona úvodní mač čtvrtfinále Ligy mistrů nad Šachtarem Doněck vyhrála 5:1.

Jenže asi jen fotbalový bůh ví, jak by střet katalánského obra s „Barcelonou východu“ dopadl, kdyby hostující borci dokázali zužitkovat své šance ze začátku utkání. Požírají snad myši hady a bojí se čápi žab? Po prvních minutách hry na Nou Campu vám zkrátka muselo připadat, že svět je naruby.



Běžela totiž teprve třináctá minuta a horníci z Donbasu si proti nejlepšímu týmu světa vypracovali tři jasné šance! Pozoruhodná statistika, obzvláště pokud si vzpomenete, že v osmifinále si Rosického Arsenal na Nou Campu nevypracoval jedinou šanci a nevystřelil na branku.

Jenže spoluhráč Tomáše Hübschmana Luis Adriano ve dvou nadějných šancích trestuhodně selhal. Příští týden oslaví brazilský forvard 24. narozeniny, ale okénka v obraně „blaugranas“ v dárek v podobě branky neproměnil, nad čímž si musí drbat hlavu ještě nyní.

Nejprve se po rychlém brejku řítil z úhlu sám na Valdese, ale chyběla mu odvaha k zakončení, místo kterého krkolomně nahrával. Poté se po fantastické nahrávce Costy ocitl sám před gólmanem Katalánců, ale vystřelil slabě a nepřesně. A to ještě o chvíli později Willian minul z dálky odkrytou branku jen o chlup.

Rumunský kouč Mircea Lucescu s rukama v kapsách u lavičky nevěřícně zíral, jako by se sám divil. Aby ne, když jeho mančaft mohl po čtvrthodině nad jedním z nejlepších týmů historie vést 3:1...

Barcelona doma potvrdila roli favorita, porazila Šachtar 5:1
Barcelona doma potvrdila roli favorita, porazila Šachtar 5:1


Místo toho se Barcelona pomalu, ale jistě rozjela a mač končila v exhibičním tempu. Se svými šancemi nakládala s lehkostí a fotbalovou elegancí. Gólem skončila hned její první příležitost. Už ve druhé minutě! Jako by se čtvrtfinalisté letošního ročníku Ligy mistrů předháněli, kdo se trefí rychleji.

Realu Madrid stačily čtyři minuty, Inter Milán skóroval dokonce už v první. K míči se se štěstím dostal Andrés Iniesta a z první akce „Barcy“ vstřelil pravačkou k bližší tyči nechytatelně úvodní gól.

Po půlhodině už vedl Guardiolův soubor 2:0 a opět v tom hrála ústřední roli muž s přezdívkou El Ilusionista. Ve 34. minutě poslal krásný centr na Alvese, gólman Doněcku akci podcenil a obránce se sám před Pjatovem zachoval jako mazák a zvýšil skóre na 2:0.

Po přestávce Piqué brzy zvýšil po standardní situaci už na třígolový rozdíl. Ten sice ještě dokázal po hodině hry umazat obránce Rakickij, ale hned o nekolik desítek vteřin sebral Hübschmanově týmu naději krásnou ranou Keita.

Adriano se přeci jen mohl v závěru radovat, ale trefil pouze tyč. A když pak vstřelil Xavi pátou branku, o jejím postupu do semifinále Ligy mistrů asi pochybuje jen fotbalový šílenec. Po výhře Realu Madrid 4:0 nad Tottenhamem se může fotbalový svět pomalu těšit na El Clásico i v Lize mistrů.

FC Barcelona - Šachtar Doněck 5:1 (2:0)

Branky: 2. Iniesta, 34. Daniel Alves, 53. Piqué, 61. Keita, 86. Xavi - 60. Rakickij. Rozhodčí: Thomson - Andrews, Chambers (všichni Skot.). Diváci 86.518.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud