15. února 2012 • 04:00

VIDEO: Kadlec se trefil proti Barce, pouťovému kolotoči nezabránil

Autor: Václav Hanzlík, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Proběhl mezi obránci, naskočil na přesný centr a hlavou vyrovnal na 1:1. Ano, za domácí Leverkusen se trefil Michal Kadlec! Gól českého obránce proti Barceloně porážce 1:3 nezabránil, přesto si ho reprezentační bek váží. "Dát gól Barceloně není všední věc," vykládal Kadlec po utkání.



Jestli si někdo myslel, že se víkendová porážka v lize projeví na hráčích Barcelony v Champions League, asi byl zklamán. Obhájce prvenství vstoupil do osmifinále nejprestižnější evropské soutěže vítězstvím 3:1 v Leverkusenu.

Mistrovský titul ve španělské lize je po víkendu zřejmě definitivně pryč. I proto je úspěch v Lize mistrů pro Barcelonu nesmírně důležitý. Včera v Leverkusenu sice nikterak nezářila, přesto může být před odvetou na Nou Campu v naprostém klidu.

Už i v Leverkusenu vědí jaké to je, připadat si na hřišti jako na pouťové atrakci. Lionel Messi a spol. zase úřadovali. Svého soupeře hned od úvodního hvizdu přikovali na jeho polovině a přehrávali klasickým způsobem – vůbec mu nepůjčili míč.

Po necelé půl hodině hry měli svěřenci trenéra Pepa Guardioly téměř sedminásobně vyšší počet přihrávek (přes 350). Jenže na světelné tabuli dlouho svítily dvě obří nuly. Barcelona si během první půle ani přes viditelnou převahu nevytvořila ani jedinou šanci.

Tedy až do 41. minuty, kdy si na geniální přihrávku Messiho za obranu seběhl Alexis Sánchez, podíval se a s naprostým klidem poslal míč mezi nohama gólmana Bernda Lena do sítě.

Do té doby byl přitom na hřišti naprosto neviditelný. Tato situace byla jediná, kdy se obrana německého týmu nechala vylákat až k půlící čáře a Barcelona ihned trestala. Zastavit rozjetého rychlíka Sáncheze nedokázal ani český obránce Michal Kadlec, jenž nechyběl v základní sestavě Bayeru.

Hra německého týmu směrem dopředu? Nula. Nic. Ani jediný střelecký pokus. Ve druhé půli se však začaly dít věci. V 52. minutě to Michal Kadlec vrátil Sánchezovi i s úroky. Přeskočil ho ve vápně a hlavou zatloukl míč do branky.

"Dát branku Barceloně a ještě v osmifinále Ligy mistrů pro mě má obrovskou cenu, není to všední věc. Kdyby mně to někdo řekl před zápasem, považoval bych ho za blázna. Škoda, že nám gól nepomohl k vítězství. Ale i tak si toho budu s odstupem vážit," řekl po utkání v německé televizi Kadlec, který si ze zápasu jako suvenýr odnesl dres nejlepšího hráče světa Messiho.

Sestřih utkání Leverkusen - Barcelona (gól Kadlece v čase 0:45)

Minisouboj českého reprezentanta s rychlým Chilanem však měl pokračování o chvíli později. Na druhé Sánchezově trefě však nelze Kadlece vinit. Asistenci si tentokrát vynikající přihrávkou připsal Cesc Fábregas.

Leverkusen však byl najednou k nepoznání. Gonzalo Castro dokonce nastřelil tyč! „Pasivita z prvního poločasu je pryč,“ všiml si i Václav Drobný, jenž televizní duel spolukomentoval. Na víc to však nestačilo. Naopak na druhé straně přidal pojistku Messi. O postupujícím už nyní asi nikdo nepochybuje.

Radost hráčů Barcelony ze vstřelené branky
Radost hráčů Barcelony ze vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud