Jakub Konečný
9. srpna 2013 • 11:00

Sparta dál zbrojí. Z Norska získala Dočkala, zaplatí 15 milionů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdepak, Sparta nemá stále dost. Ve čtvrtek podepsala smlouvu s Tomášem Ujfalušim a dnes hlásí další zvučnou posilu. S Rosenborgem Trondheim se letenský klub dohodl na přestupu Bořka Dočkala za 15 milionů korun. Pro čtyřiadvacetiletého reprezentanta je přichystána tříletá smlouva s opcí, kterou podepíše po absolvování zdravotní prohlídky.



Sparta tak během tohoto týdne získává už druhého hotového hráče, který je okamžitě připraven naskočit do základní sestavy. Teď v sobotu proti Bohemians 1905 to určitě ještě nebude, nicméně debut ve Spartě by si Bořek Dočkal mohl odbýt už příští víkend v ligovém šlágru na půdě Plzně.

Vizitka Bořka Dočkala

Datum a místo narození: 30. září 1988, Městec Králové
Výška a váha: 182 cm, 72 kg
Post: záložník
Předchozí působiště: Poděbrady (1996-98), Slavia Praha (1998-07), Kladno (2007), Liberec (2008-10), Konyaspor (2010), Liberec (2011), Rosenborg Trondheim (2011-13)
Reprezentace: tři zápasy/jeden gól (první zápas 14. listopadu 2012 proti Slovensku)
Největší úspěchy: 4. místo na ME do 21 let 2011

„Bořek má vzhledem ke svému věku hodně zkušeností i na mezinárodní úrovni, jeho příchod proto vnímáme jako jednoznačné posílení mužstva. Na zahraničním angažmá uspěl, patřil k nejlépe hodnoceným hráčům norské ligy,“ komentuje Dočkalův příchod člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Dočkal přišel do Rosenborgu Trondheim v podstatě přesně před dvěma lety z Liberce a rychle se stal jednou z klíčových postav největšího norského klubu. V loňské sezoně byl nejlepším střelcem týmu, gólově se prosazoval v domácí soutěži i na evropské scéně, takže se dočkal i pozvánky do národního týmu.

Po příchodu trenéra Pera Joara Hansena však vypadl ze sestavy a na jeho nevděčné pozici nic nezměnilo ani senzační vyřazení Rosenborgu už ve druhém předkole Evropské ligy se skotským St. Johnstone.

Ambiciózní odchovanec Slavie tak začal hledat jiné angažmá, ve hře byl i bundesligový Freiburg. Ale nakonec se s Nory dohodla Sparta, která za

Bořek Dočkal napadá Radoslava Zabavníka, do utkání se ale zapsal především nádherným gólem Bořek Dočkal napadá Radoslava Zabavníka, do utkání se ale zapsal především nádherným gólemFoto Barbora Reichová (Sport)
Dočkala zaplatí 15 milionů korun.

„S Bořkem jsme společně zvažovali jeho další posun, nabízelo se několik zahraničních možností včetně setrvání v největším norském klubu. Ovšem rozhodly osobní ambice a sportovní cíle Bořka, který chce hrát v klubu s velkými plány. Jménem naší společnosti chci poděkovat Danielu Křetínskému a Jakubovi Otavovi za vstřícnost, s jakou přistoupili k vytvoření podmínek pro hráče,“ dodal hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud