20. dubna 2014 • 22:00

Sparta ještě nemá titul jistý, ale… Mistři, mistři, znělo už na Julisce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to není oficiální, ale už to nemusí trvat dlouho. Po vítězství 3:1 na Dukle mohou fotbalisté Sparty slavit jistý titul už příští týden po domácím zápase s Libercem. Přicházející euforii je zase o něco těžší brzdit. „Mistři, mistři,“ skandovali fanoušci ligového lídra na Julisce v závěru zápasu. „My tu ligu stejně vyhrajem,“ burácela také kabina vítězů po konci utkání.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 19:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
1:3
ONLINE
20. dubna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 76. Pospěch

Hosté: 3. Kadeřábek, 18. Hušbauer, 70. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rada – Romera, Štětina, Mat. Hanousek, Božič – Berger, Hlinka, Mar. Hanousek (46. Engelmann), Gedeon (C) (88. J. Marek), Mareš (79. Černý) – Pospěch.

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal (75. Přikryl), Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (88. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Tetour, Jeřábek, Hanzel, Ouedraogo, Černý, Engelmann, Marek

Hosté: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Mar. Hanousek

Hosté: Přikryl

Rozhodčí

M. Nenadál – J. Moláček, Z. Dobrovolný

Stadion

Škoda Transportation Arena

Návštěva

6872 diváků

Stačí, aby druhá Plzeň v jednom případě zaváhala (v pondělí se Slavií nebo v pátek s Teplicemi) a Sparta doma přidala další vítězství. Pak už bude mít v tabulce na prvním místě nedostižný náskok. Už málokdo pochybuje, že se jediný neporažený tým sezony dočká po čtyřech letech a zvedne nad hlavu mistrovský pohár. „Spartě můžeme pomalu pogratulovat,“ připustil i trenér Dukly Luboš Kozel.

Tradičně zdrženlivější zůstal kouč Sparty Vítězslav Lavička. „Není ještě čas na slavení,“ tvrdil po úspěšném pražském derby. Vůbec by se nezlobil, kdyby poslední teorie, že Sparta titul ztratí, padla už příští víkend. „Byla by to nejlepší možná varianta,“ přál si.

Na Dukle se mohl jeho tým cítit jako doma. Fanoušci Sparty měli na tribuně znatelnou převahu a několik minut před koncem dokonce část z jejich sektoru prolomila plot a seběhla až do první řady, kde potom jásala s hráči.

Na tvářích hráčů bylo znát, že nechtějí vyčkávat a titul potvrdit velmi rychle. „Cítíme, že je to blízko. Tři dny bude super nálada, pak se musíme zase zkoncentrovat a vyhrát doma s Libercem,“ tvrdil obránce Pavel Kadeřábek.

Naplní se přání sparťanů? Na Letné už nikdo nepochybuje, že se to podaří.

Fotbalisté Sparty děkují fanouškům za podporu.
Fotbalisté Sparty děkují fanouškům za podporu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud