4. října 2011 • 15:24

Mluvčí Zlámal končí kvůli Strakovi: Musel bych se přetvařovat

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svůj názor nezměnil. Tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal nesouhlasil s příchodem Františka Straky do Edenu, a proto se v klubu rozhodl na vlastní žádost skončit. „Nejsem si jistý, že je to dobrý krok, a přijde mi fér to říct na začátku,“ vysvětluje Zlámal.



Za čtyři roky se Slavií zažil dva tituly, zápasy v Lize mistrů i obrovskou krizi, která málem skončila krachem klubu. Nic víc už ale nebude. Zlámal si už včera v Edenu vyklidil kancelář a Slavia musí hledat jeho nástupce.

„Důvodů je víc. Komunikace s fanoušky i veřejností se musí zlepšit, a to se mi nepovedlo. Prvotní impulz byl ale příchod pana Straky. Ředitel komunikace musí být přesvědčený, že je to správné rozhodnutí, ale to já nejsem,“ přiznává Zlámal.

Nepodstatná historka? Kdepak. Je rozdíl, jestli se proti sparťanovi ve Slavii vzbouří fanoušci nebo zaměstnanec, který měl být při styku s veřejností Strakovou pravou rukou. Proto ta zpráva vzbudila takový ohlas.

„Upozornil jsem vedení, že bych se musel přetvařovat, což nechci. A přijde mi to férové říct hned na začátku, než se ozvat za půl roku,“ neskrývá Zlámal. „Je mi jasné, že to pan Straka bude mít s fanoušky Slavie obrovsky těžké,“ dodává.

Na rozvázání pracovní smlouvy se mluvčí dohodl včera a ve stejný den také své důvody vysvětlil samotnému trenérovi. „Myslím, že to pochopil, řekl, že mi rozumí. I on ví, že by to mezi námi nejspíš moc neklapalo,“ má jasno Zlámal.

Sám si po čtyřech letech ve Slavii chce odpočinout, jasno o své budoucnosti ještě nemá. Stejně tak neví ani Slavia, kdo Zlámalovu funkci převezme. „Kdo povede oddělení komunikace dál, vyřeší vedení klubu v úterý,“ tvrdí Zlámalova zástupkyně Soňa Nouzáková.

František Straka vysvětluje Lukáši Jarolímovi, co od něj bude vyžadovat.
František Straka vysvětluje Lukáši Jarolímovi, co od něj bude vyžadovat.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud