13. února 2012 • 04:30

Fotbalovou ligu asi posune jen Přibylův pohřeb, mráz a sníh ne

Autor: kap, bko
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to jako hloupý žert. Za okny vládne arktická zima, přitom fotbalové jaro má začít už za čtyři dny. Kruté mrazy sice poleví, víkendový start Gambrinus ligy však nyní víc ohrožuje husté sněžení, které se na Česko žene. Část klubů i proto volá po odložení 17. kola, hrát se ale nakonec nejspíš stejně bude. Zatím jediným zápasem, který se pravděpodobně bude odsouvat, by měl být páteční duel Bohemians s Jabloncem – kvůli pohřbu Lukáše Přibyla.



„Hrajeme fotbal pro diváky a v takové zimě moc lidí nepřijde. Jsem pro, aby liga začala klidně i o dva týdny později,“ má jasno šéf Hradce Králové Richard Jukl. Pro odložení startu ligy jsou i další dva kluby, většina ale neprotestuje.

„Vnitřně se s tím peru, říkám si, jestli je zrovna tohle počasí, které na stadiony naláká spoustu fanoušků. Ale mám pocit, že odložení o týden by tomu stejně nepomohlo,“ připomíná manažer Plzně Adolf Šádek.

Jeho klub vzhledem k náročnému jarnímu programu už teď trápí nedostatek volných termínu, dalším argumentem proti je pak ušlý zisk. „Nechci ohrozit zdraví hráčů, na druhou stranu kluby by měly s odložením velké náklady,“ tvrdí ředitel Dukly Michal Šrámek.

Jediným zápasem, který se nakonec bez ohledu na počasí nejspíš odloží, tak zřejmě bude úvodní duel Bohemians s Jabloncem.

V pátek by se totiž měl uskutečnit pohřeb zesnulého funkcionáře Lukáše Přibyla a „klokani“ uvažují o tom, že z piety požádají o přesunutí utkání na sobotu nebo neděli. Definitivní verdikt padne během pondělí.

Velké téma o možném posunutí startu ligy s anketou všech klubů čtěte v pondělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud