Pavel Kalouš
19. listopadu 2013 • 04:59

Pelta ulovil Vrbu: Reakce Plzně se nebojím. Vždyť nikdo neumřel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety se spolu utkali o post šéfa FAČR, teď svedli bitvu o trenéra Pavla Vrbu. A Miroslav Pelta majitele Plzně Tomáše Paclíka porazil i tentokrát. „To, že se trenér takhle rozhodl, je jeho legitimní možnost. Měl tu klauzuli přece ve smlouvě,“ tvrdí klidně předseda fotbalové asociace.



Po dobrém to nešlo. Pelta dosáhl svého vysněného cíle a pro reprezentaci získal služby trenéra Pavla Vrby. Ten musel využít klauzule ve své smlouvě a k 15. prosinci u úřadujících mistrů končí.

"Varianta, že by odešel v klidu a v dobrém, ta neexistovala. Pan Paclík řekl jednoznačně, že nechtějí, aby došlo k dohodě," připomíná Miroslav Pelta v rozhovoru pro deník Sport prohlášení z Plzně, která uvolnění kouče k národnímu týmu v minulých týdnech striktně odmítaly. "Jediná možnost byla, že trenér využije svoji klauzule."

Přesto si předseda FAČR nepřipouští, že by si proti sobě on či Vrba měli svým postupem poštvat plzeňské fanoušky. "Nebude to problém. Zklidní se to. Až tam s nároďákem přijedeme, budou ho vítat. Uvidíte."

Strach nemá ani z reakce plzeňského vedení na ztrátu kouče, který ho dovedl ke dvěma ligovým titulům. "S Tomášem Paclíkem jsem ještě nemluvil. Ale jeho reakce se nebojím. Vždyť přece nikdo neumřel," míní šéf českého fotbalu o majiteli Viktorie. "To, že se takhle rozhodl, je jeho legitimní možnost. Měl to přece ve smlouvě."

"On jim udělal takové výsledky, vydělal jim tolik peněz, že jsou zabezpečení na několik let dopředu, takže to i fandové nakonec pochopí. Teď tam jsou ještě emoce. Ale až si všichni vyhodnotí, co pro Plzeň udělal, rozloučí se s ním v dobrém a poděkují mu," uzavírá Pelta.

Rozhovor s Miroslavem Peltou čtěte v úterním vydání deníku Sport!

Deník Sport 19. 11. Deník Sport 19. 11.Foto Deník Sport

Ještě před měsícem tvrdil majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík, že kouče Pavla Vrbu k reprezentaci nepustí. Nakonec ale rozhodla klauzule v trenérově smlouvě a reprezentace se tak od nového roku může těšit i na nového kouče...
Ještě před měsícem tvrdil majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík, že kouče Pavla Vrbu k reprezentaci nepustí. Nakonec ale rozhodla klauzule v trenérově smlouvě a reprezentace se tak od nového roku může těšit i na nového kouče...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud